• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 22 mån sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9
  • pågmamman

    Fast jag har nog inte alltid SÅ hög puls! Ibland kan den vara så långsam - så jag blir orolig åt det hållet - lite wacko. & natte tid e den oxå väldigt låg - har de sätt på långtids EKG.... Delvis därför betablockerare ställer till det - & uppriktigt innan jag blev felmedicinerad med betablockerare för ca 2,5 år sedan hade jag inga som helst problem med hjärtat.... Det e nämligen en biverkning - att man kan få arytmi problem av den. Det var en ung läkare som fick för mig att jag hade sköldkörtel problem för att jag hade puls runt 100 då jag var på akuten och var mega oroliga - alltså naturlig förklaring till "100-pulsen" - men hon propsade på att jag skulle ta seloken - suck - tror ej jag haft dagens problem om det inte vore för det! Så ytterligare anledning att jag e skeptisk....

  • pågmamman

    ...måste lägga till - att jag nog fick för hög dos - annars kanske det hade gått bättre. I dag räcker det oftast med 1/2 10 mg inderal för att pulsen ska sjunka markant... så jag e tydligen extrem känslig för betablockare...

  • Carla
    pågmamman skrev 2009-07-06 21:02:19 följande:
    Jag tar lergigan - som precis som atarax e ett antihistamin. Tar 25 mg inför natten - sover mkt lugnare, knappt uppvak & sällan rusning på natten när jag tar dem. Läkarna har dock tyckt att jag skulle ha en grund medicin som SSRI & bar ata lergigan vid behov! Men vågar ej testa SSRI - skulle inte orka med att få hjärtklappning mm som man ju kan få som biverkan....
    Jag blev bättre med x-slag sen jag började med citalopram, var rädd innan, meen ser de verkliga fördelarna och hjälpen. Äter 30 mg sen ett år tillbaka, jag är precis samma person fast lgnare och inte så orolig för allt,inklsive hjärtat!
    Jag äter seloken 1/2, 25mg seloken zok varjedag och atarax1st per dag! 10mg
    Vet du om de är skillnad om man kan dricka alkohol fast att man tar lergigian??
  • pågmamman

    Carla:
    Så himla härligt det är att höra att du faktiskt blivit hjälpt med medicin. Jag e ju nästan "sjukligt" rädd för mediciner... Men har inte släppt tanken att våga testa citalopram el liknande... Men inte kommit dit hän att jag vågar än.

    Jag kan dricka 1 - 2 glas vin trots lergigan - men har ej testat med mer alkohol än så. Däremot ska man nog vara försiktig för vissa kan nog reagera på att kombinera alkohol och lergigan om än så lite!

    Hade du ngr insättningsbesvär med citalopramen? Trappade du upp långsamt:Vad började du med först seloken el citalopram el började du samtidigt?

  • Carla
    pågmamman skrev 2009-07-09 19:14:49 följande:
    Carla:Så himla härligt det är att höra att du faktiskt blivit hjälpt med medicin. Jag e ju nästan "sjukligt" rädd för mediciner... Men har inte släppt tanken att våga testa citalopram el liknande... Men inte kommit dit hän att jag vågar än.Jag kan dricka 1 - 2 glas vin trots lergigan - men har ej testat med mer alkohol än så. Däremot ska man nog vara försiktig för vissa kan nog reagera på att kombinera alkohol och lergigan om än så lite!Hade du ngr insättningsbesvär med citalopramen? Trappade du upp långsamt:Vad började du med först seloken el citalopram el började du samtidigt?
    Jag började med seloken ,men de funkade bara när jag ffick hjärtrusningar, men jag var lika orolig för hjäärtat vilket gjorde att min VC-läkare ansåg att de var bra att testa citalopram, men jag var skit rädd så jag vet va du menar jag trodde att jag skulle bli allergisk eller bli konstig och helt säker på bivekningar!
    När jag tagit min första tablett och de funkade utan störra förändringar så fortsatte jag började med 10 mg två veckor sen 20 mg min läkare sa att biverkninga är "bara" om man tar högdos och de gör jag inte. Jag hade bverknigar av seloken ,men ytterst lite illamående om jag inte tog citalopramen till frukosten ,men de gör jag alltid och nu har jag verkligen märkt skillnad jag har inte dödsågest varje kväll och så ofta oro som maler de har ju i sin tur gjort att hjärtat lugnat sig! Min läkare säger att de är hjärnan och oron som triggar så att jag får x-slag...
    Om du tycker de är jobbigt att börja ta citalopramen så sitt i väntrummet på VC centarlen och om de är nått e de ju bara att kontakta, jag frågade om jag kunde göra så för min VCläkare och de var ok, men jag gjorde de inte utan pappa kom på fika och sen jobbade jag och de har bara blivit bättre! Lycka till
  • pågmamman

    Carla: Dn verkar ha en bra & klok läkare! Jag har haft lite otur på den fronten - behöver en läkare jag har förtroende för och som lovar att följa upp mig... men har träffat 1 sådan - och hon slutade tyvärr på VC - för hon stod inte ut med att inte få ge patienterna den tid & den behandling hon ansåg behövdes... :( Du råkar inte bo i Skåne-trakten? Då skulle jag kunna uppsöka din läkare.... :)

  • LiBä007

    Hej !
    Har nu avverkat första veckan på min semester.
    Dagarna är fyllda av ångest, speciellt kvällarna.
    Det kryper i hela kroppen.
    Har extraslag till och från hela dagen.
    Stack in och jobbade i Fredags och blev då hur lugn som helst..... konstigt...
    Finns det nått som heter semesterångest ?

    Försöker bara ta det lungt, göra roliga saker mm mm men jag trivs inte riktigt med tillvaron...

    Borde som du Carla prova de där medicinerna du talar om.
    Jag åt Seloken för ett par år sedan och de hjälpte mig då, men då hade jag mest bara hög puls och hjärtklappning nu är det mer oro, ångest och extraslag...
    Är dock nojjig över eventuella biverkningar...

    Näpp ska nu ta mig en långpromenad, hoppas bara hjärtat håller sig lungt...
    Kram !

  • pågmamman

    LiBää007: Känner så väl igen mig. då mina problem började var det oxå med hjärtklappning och sedermera hög puls och ibland rusningar. Men extraslagen/hackandet (el vad det nu är!) började efter att jag fick en stor blodförlust i samband med ett missfal för drygt ett år sedan! Det är ju bara för läskigt! Får oxå mest ångest frm åt kvällen..... & ja - tror verkligen jag borde testa citalopram!

    Måste säga att jag verkligen uppskattar denna tråd - för det är så lätt att känna sig som man är den enda med dessa problem - men tack vare denna tråd känns det mer "normalt" vilket i alla fall har viss lugnande inverkan på mig! Så tack för det tjejer :) kram

  • Carla
    pågmamman skrev 2009-07-10 22:57:18 följande:
    Carla: Dn verkar ha en bra & klok läkare! Jag har haft lite otur på den fronten - behöver en läkare jag har förtroende för och som lovar att följa upp mig... men har träffat 1 sådan - och hon slutade tyvärr på VC - för hon stod inte ut med att inte få ge patienterna den tid & den behandling hon ansåg behövdes... :( Du råkar inte bo i Skåne-trakten? Då skulle jag kunna uppsöka din läkare.... :)
    Göingekliniken=)
  • pågmamman

    Carla: Attan - lite väl långt i från där jag bor! Men håll hårt i den läkaren - värt mycket att känna förtroende för sin läkare.

    Har efter många om och men nu fått tid till en KBT psykolog - hoppas det kan vara min väg mot större LUGN....

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9