• Vuisin

    Äggdonation 2023/2024

    Hej! Någon som planerar äggdonation och vill följas åt? Jag och min man har gjort sex IVF:er och tre FET utan och lyckas och vi har nu bestämt oss för att gå vidare med äggdonation. <3 

  • Svar på tråden Äggdonation 2023/2024
  • Vuisin
    Kronärtskocka skrev 2023-08-19 07:38:09 följande:

    Hej

    Beklagar att ni inte lyckats efter alla försök. Men roligt med en ny inriktning nu, äggdonation har stora chanser! // Glad

    Har hängt i diverse IVF och äggdonationstrådar förr, så kan komma in här med. Hade önskat att jag var klar, men har nu ett försök kvar. Jag har tyvärr haft otur. Gjort fyra äggdonationsförsök eller dubbeldonation eftersom jag också behöver donerad sperma. Det första gav en blastocyst och resulterade i ett väldigt tidigt missfall/kemisk graviditet. Vid det andra försöket gick något fel, så vid ägguttaget hade alla äggen lossnat redan. Det är väldigt ovanligt att det händer. Vid det tredje försöket fick jag också bara en blastocyst men blev gravid, men fick missfall efter några veckor. Vid mitt fjärde försök nu i somras utvecklades inga embryon till blastocyster. Jag väntar nu på mitt sista försök, osäkert hur lång väntetid det är. Så fort kliniken har en ny äggdonator kommer de ringa mig. 

    Men, låt dig inte avskräckas. De allra flesta lyckas så mycket bättre än mig. Glad Många blir gravida vid första insättningen och efter flera behandlingar tror jag chansen väldigt hög. 

    Vart kommer ni göra er behandling? Och när väntas ni sätta igång?


    Hej Kronärtskocka! Kul att du hittade hit, har följt dig i flera trådar. Vilken otur du har haft, nu måste det var din tur! Har du satt in i naturlig cykel och har du fått några läkemedel att ta efter insättningen? Vi kommer, som det ser ut nu, att göra vår behandling i Sverige. Vi har precis fått besked om att det inte finns någon svensk donator som matchar mig så nu blir det förmodligen ägg från Portugal istället. Visst är du i Danmark? De verkar som att de har hittat nya donatorer till dig ganska snabbt? Jag tycker att det känns lite stressande att ett försök kostar så mycket ifall man skulle ha oturen att det inte lyckas och man inte får något till frysen..  
  • Vuisin
    Kronärtskocka skrev 2023-08-19 12:23:56 följande:

    Haha. Ja, har tyvärr hängt här länge. Hoppas få hänga i någon gravidtråd igen.

    Båda insättningarna har skett med östrogen/progynon så då stängs den egna cykeln av. De mediciner jag haft är östrogen/progynon och progesteron/cyclogest. Vid sista försöket också kortison/prednisolon. Hoppas få göra nästa insättning i naturlig cykel. Jag har bra slemhinna ändå, så vore gott att få prova det. Även om jag svarat bra på östrogenet.

    Jo, det har gått ganska snabbt, även om varje månad känns som en evighet som du vet. ( Hade jag velat ha en anonym donator hade det gått fortare, har tackat nej till två anonyma innan jag bad dem att inte erbjuda mig fler anonyma donatorer.)

    Om de importerar ägg borde ni kunna sätta igång inom kort? Spännande!

    Vet precis hur det är. Stressen över känslan av att man spelar roulette, blir det en blastocyst eller får en något till frysen? Så dyrt också. Jag kommer bara kunna göra detta sista försök, sedan måste jag dra gränsen, pga ekonomi men också livskvalité.


    Jag förstår. Jag har gjort tre FET men otroligt nog fått sämre slemhinna i stimulerad cykel. Inte för att den någonsin blir så tjock vilket stressar mig lite. Men eftersom den har varit över 7 mm och är fin och treskiktad tycker min läkare inte att jag ska oroa mig över det. 


    Ja förhoppningvis bör vi kunna sätta igång inom kort, i alla fall under hösten. 


    Förstår att det blir en extra stress. Jag håller alla mina tummar för dig. <3

  • Vuisin
    Kronärtskocka skrev 2023-09-20 21:18:27 följande:

    Hur går det för er? Fått några positiva besked?

    Här svängde det snabbt från ovisshet med alla mörka känslor som följer till nervös glädje och förväntan. Kliniken hade en ny donator till mig och jag väntar nu på att göra en färsk insättning i naturlig cykel. Av en händelse låg min ägglossning kring ägguttaget så jag frågade om det gick att göra insättningen redan denna cykel. Först trodde det att blastocysten skulle behöva frysas ett dygn men de har nu bedömt att den kan sättas in färsk. 


    Så nu räknar jag ned och försöker känna hopp. Att det kanske kan bli ett plus och ett plus som stannar denna gång. Håller tummarna för en fin blastocyst till mig och drömmer om någon till frysen med. Blir det ingen till frysen är detta sista chansen för mig att bli mamma igen. 


    Grattis Kronärtskocka! Jag håller alla mina tummar för dig, nu måste det vara din tur. <3 Uppdatera oss gärna. 

    De har fortfarande inte hittat någon donator till oss så vi går fortfarande i väntans tider, tyvärr?


     

  • Vuisin
    Kronärtskocka skrev 2023-09-25 21:53:17 följande:
    Jobbigt för er med. Hur kan det ta sån tid när det är frysta ägg? Finns det inte en stor bank att ta av då?      ( Detta vet jag inget om, så lär mig gärna om du vet mer.) Hoppas de snart ringer. Som sagt, ovissheten är det värsta. 
    Nej det är en svensk klinik och tyvärr finns det nog ingen stor bank att ta av för de har ingen som matchar mig även om jag inte bör vara så svårmatchad. De håller nu på att titta på donatorer utomlands för att se om de kan hitta någon där. Förhoppningsvis hör de av sig snart. 
  • Vuisin
    Kronärtskocka skrev 2023-09-26 18:47:13 följande:
    Aha, så de har inte färdiga frysta ägg utan väntar på en matchande donator som kan donera utomlands? Hoppas de snart hör av sig! 
    Vi väntar egentligen på att de ska hitta en matchande donator utomlands sen om det blir redan frysta eller en kvinna som ska donera efter beskedet vet vi inte. Helt plötsligt börjar allt gå väldigt långsamt. 
  • Vuisin
    AndraSladdis skrev 2023-09-26 23:32:12 följande:
    Tråkigt med väntetid. Hoppade hittar en matchning snart. Har hört om många som fått vänta lite längre i Sverige. Förmodligen att efterfrågan är så stor och donatorerna öppna. Gillar tanken på en öppen donator, men har ändå valt att gå med embryodonation (dubbeldonation av färdiga embryon) utomlands och då är de anonyma. Gör du dubbeldonation eller "bara" äggdonation?
    Ja det har varit långa väntetider i Sverige ett tag men det har blivit bättre, i alla fall på min klinik. Vi ska göra äggdonation. Jag håller tummarna för att det ska gå bra för dig!
  • Vuisin
    AndraSladdis skrev 2023-10-14 19:27:28 följande:
    Tackar! Jag har fått höra att en blasto redan har reserverats till oss. Jag har inte frågat om detaljer än. Slemhinnan ville tyvärr inte samarbeta denna gång så vi får skjuta på insättningen till december eftersom jag inte kan i november. 
    Trist med slemhinnan. Får man fråga hur tjock/tunn den var? Har själv haft samma problem och känner mig lite orolig för att det inte ska funka av den anledningen.
  • Vuisin
    AndraSladdis skrev 2023-10-15 17:50:23 följande:
    Den var 6.2mm . Med bara 1mm till hade den varit okej, men vi väntade några dagar till och den växte inte mer. Jag är inte så orolig. Det är inte första gången och ofta ökar den 1mm till i nästa cykel. Det är bara synd att jag inte kan dra full nytta av nedregleringen. Var nedreglerad i fyra månader för att lugna ner tendensen till adenomyos, men nu kan den öka igen till nästa försök. 
    Bra inställning! Förstår att det är extra tråkigt när du nedreglerat. Innebär det att du inte ska göra det till nästa möjliga insättning? 
  • Vuisin
    AndraSladdis skrev 2023-10-22 18:12:52 följande:
    Jag var nedreglerad i fyra månader och det blev ju ett avbrott nu när jag stimulerade. 
    Men...när vi kollade sist var slemhinnan _nästan_ 7mm så om allt går bra så blir det FET nu ändå. Men jag antar att det kan bli inställt på plats om slemhinnan skulle ha krympt eller annat konstigt. 
    Har ni hört något mer om donatorer?
    Jag förstår! Håller tummarna för minst 7mm. De har tyvärr inte hittat någon än. Börjar blir lite segt att vänta men det viktigaste är såklart att de hittat någon som matchar mig. 😌
Svar på tråden Äggdonation 2023/2024