Inlägg från: Kronärtskocka |Visa alla inlägg
  • Kronärtskocka

    Äggdonation 2023/2024

    Hej

    Beklagar att ni inte lyckats efter alla försök. Men roligt med en ny inriktning nu, äggdonation har stora chanser!Glad

    Har hängt i diverse IVF och äggdonationstrådar förr, så kan komma in här med. Hade önskat att jag var klar, men har nu ett försök kvar. Jag har tyvärr haft otur. Gjort fyra äggdonationsförsök eller dubbeldonation eftersom jag också behöver donerad sperma. Det första gav en blastocyst och resulterade i ett väldigt tidigt missfall/kemisk graviditet. Vid det andra försöket gick något fel, så vid ägguttaget hade alla äggen lossnat redan. Det är väldigt ovanligt att det händer. Vid det tredje försöket fick jag också bara en blastocyst men blev gravid, men fick missfall efter några veckor. Vid mitt fjärde försök nu i somras utvecklades inga embryon till blastocyster. Jag väntar nu på mitt sista försök, osäkert hur lång väntetid det är. Så fort kliniken har en ny äggdonator kommer de ringa mig. 

    Men, låt dig inte avskräckas. De allra flesta lyckas så mycket bättre än mig. Glad Många blir gravida vid första insättningen och efter flera behandlingar tror jag chansen väldigt hög. 

    Vart kommer ni göra er behandling? Och när väntas ni sätta igång?

  • Kronärtskocka

    Haha. Ja, har tyvärr hängt här länge. Hoppas få hänga i någon gravidtråd igen.

    Båda insättningarna har skett med östrogen/progynon så då stängs den egna cykeln av. De mediciner jag haft är östrogen/progynon och progesteron/cyclogest. Vid sista försöket också kortison/prednisolon. Hoppas få göra nästa insättning i naturlig cykel. Jag har bra slemhinna ändå, så vore gott att få prova det. Även om jag svarat bra på östrogenet.

    Jo, det har gått ganska snabbt, även om varje månad känns som en evighet som du vet. ( Hade jag velat ha en anonym donator hade det gått fortare, har tackat nej till två anonyma innan jag bad dem att inte erbjuda mig fler anonyma donatorer.)

    Om de importerar ägg borde ni kunna sätta igång inom kort? Spännande!

    Vet precis hur det är. Stressen över känslan av att man spelar roulette, blir det en blastocyst eller får en något till frysen? Så dyrt också. Jag kommer bara kunna göra detta sista försök, sedan måste jag dra gränsen, pga ekonomi men också livskvalité.

  • Kronärtskocka
    blomma79 skrev 2023-09-02 16:23:03 följande:
    Vilken klinik går du till i Danmark? Vi står i kö till storkkliniken , har fått 2  erbjudande på anonym donator på 6 månader , tackat nej till båda då det inte var riktigt det vi önskat , tex en rödhårig och en ganska överviktig.. 
    Vi vill också att det ska vara skandinavisk eller från England eller Tyskland , börjar tappa hoppet lite.. undrar När vi får nästa erbjudande.., 

    Hej

    Går hos Aleris Hamlet Fertility. Vet dock inte hur långa köerna är hos dem nu för nya patienter. Men det går säkert höra sig för hos de olika danska klinikerna. Sett att Vitanova gör mycket reklam om att de inte har någon väntetid, men vet ej om det stämmer.


    Jobbigt att de inte hittat någon som stämt för er. Har de haft donatorer från andra länder? Om jag fattat det rätt jobbar de främst (enbart?) med färska ägg i Danmark så då borde de flesta vara av danskt ursprung. Även om det såklart också kan finnas danskar med annat ursprung. 

  • Kronärtskocka

    Hur går det för er? Fått några positiva besked?

    Här svängde det snabbt från ovisshet med alla mörka känslor som följer till nervös glädje och förväntan. Kliniken hade en ny donator till mig och jag väntar nu på att göra en färsk insättning i naturlig cykel. Av en händelse låg min ägglossning kring ägguttaget så jag frågade om det gick att göra insättningen redan denna cykel. Först trodde det att blastocysten skulle behöva frysas ett dygn men de har nu bedömt att den kan sättas in färsk. 


    Så nu räknar jag ned och försöker känna hopp. Att det kanske kan bli ett plus och ett plus som stannar denna gång. Håller tummarna för en fin blastocyst till mig och drömmer om någon till frysen med. Blir det ingen till frysen är detta sista chansen för mig att bli mamma igen. 

  • Kronärtskocka
    blomma79 skrev 2023-09-23 10:13:02 följande:

    Har inte hört nåt om nån ny donator tyvärr.. bara väntar och väntar.. har bara fått förslag om 2 st på 7 månader och ingen tyckte vi passade oss . fyller 44 år imorgon så man vill ju gärna komma igång snart . vet Du om man kan står i kö både för anonym och  öppen donator ? Då borde det gå snabbare tänker jag .
    vad spännande att ni äntligen fått en ny äggdonator och jag håller tummarna för att det lyckas denna gång för er! Kan det inte vara överaktivt immunförsvar då som gör att du fått missfall ? Eller det är bara otur ? Vad säger läkaren? Tänker att äggdonation har höga chanser och du lyckas säkert på detta försök ! Har de hittat nya donatorer till dig snabbt ? 


    Så jobbigt och slitsamt med väntan. Ovissheten är det värsta med att försöka. 


    Vet ej hur det funkar på Stork men på min klinik verkar man kunna köa till båda. Så matchar de såklart utifrån utseende så de som inte matchar mig har jag aldrig erbjudits. Ring Stork och fråga och påminn om att ni väntar. 


    Vet ej varför jag fått missfall. Man tror ju de flesta beror på embryona. Har inte gjort någon immunutredning. ( Så dyrt då det bara görs utomlands.) Utan försöker ha hopp till att trägen vinner och att det kommer ett guldägg. 


    Men ändrat lite mediciner och prövar på olika sätt. Så får se om det kan gå bättre denna gång.

  • Kronärtskocka
    Vuisin skrev 2023-09-23 16:07:54 följande:

    Grattis Kronärtskocka! Jag håller alla mina tummar för dig, nu måste det vara din tur. <3 Uppdatera oss gärna. 

    De har fortfarande inte hittat någon donator till oss så vi går fortfarande i väntans tider, tyvärr?


    Jobbigt för er med. Hur kan det ta sån tid när det är frysta ägg? Finns det inte en stor bank att ta av då?      ( Detta vet jag inget om, så lär mig gärna om du vet mer.) Hoppas de snart ringer. Som sagt, ovissheten är det värsta. 
  • Kronärtskocka

    blomma79
    Denna gång fick jag vänta 2 månader. Men stod så längst fram i kön då den förra behandlingen inte gav någon blastocyst alls, så jag prioriterades framför andra. Gången innan väntade jag i fem månader. Min klinik har många donatorer som återkommer så det kan nog göra att det rullar på. Men vet som sagt inget om deras kötider i stort. 

  • Kronärtskocka
    AndraSladdis skrev 2023-09-24 21:00:49 följande:
    Hej,

    Jag är också kvar och väntar på att kunna göra mitt sista ED-försök (de 3 första resulterade i en kemisk graviditet och så har vi några IVF med egna ägg som resulterade i missfall och skrot).
    Roligt med en äggdonationstråd igen och kanske kan vi följas åt i våra sista försök?

    Hej vännen!

    Fasen, kul att ses, men också jävligt att du också fortfarande kämpar. Följer dig gärna igen och måtte det bli vår tur nu! 


    Är det sista som en sista insättning eller innebär ett sista försök flera insättningar? Det är så existentiellt tungt att räkna ned mot ett slut. Samtidigt som en försöker känna hopp om att det en dag ska vara värt allt slit och att belöningen ska komma.

    Vilken klinik går ni hos nu? Vad har du fått för råd och behandling efter missfallen? 


    Jag ruvar för fullt. Och fick vid insättningen en väldigt glad nyhet: 3 blastocyster till frysen. Så oändligt skönt att veta att detta inte är mitt livs sista chans, utan att det finns fler chanser om denna inte boar in sig. Men det håller jag såklart tummarna för att den gör. Läkaren och embryologen var väldigt positiva så jag hoppas de har rätt! 

  • Kronärtskocka
    Vuisin skrev 2023-09-25 22:07:47 följande:
    Nej det är en svensk klinik och tyvärr finns det nog ingen stor bank att ta av för de har ingen som matchar mig även om jag inte bör vara så svårmatchad. De håller nu på att titta på donatorer utomlands för att se om de kan hitta någon där. Förhoppningsvis hör de av sig snart. 
    Aha, så de har inte färdiga frysta ägg utan väntar på en matchande donator som kan donera utomlands? Hoppas de snart hör av sig! 
  • Kronärtskocka

    AndraSladdis skrev 2023-09-30 22:37:16 följande:
    Tänker på dig! Hoppas ruvningen går bra därborta. Ska inte fråga utan du får berätta när du vill. (Jag vill själv fokusera på allt annat numera och vill inte bli tillfrågad innan det är "färdigt".)
    Ruvningen har gått ok. Plussade tidigt och kände mig hoppfull. Men mitt blodprov är inte så högt som jag hade velat, och nog inte kliniken heller, så jag är fortsatt i limbo. Är det en graviditet som bara är lite seg i starten, eller håller den på att avsluta sig inom kort? Är ganska uppgiven just nu, men ska väl inte ge upp förrän det är helt kört. 
Svar på tråden Äggdonation 2023/2024