• Hebbe46

    Äggdonation 2023/2024

    Vuisin skrev 2023-12-05 19:53:06 följande:
    Några symptom? 
    Fick byta nick då kontot låste sig helt...

    Ja idag tycker jag att jag kanske har lite symtom. Lätt mensvärk och ett svajigt humör (värre än vanligt) och ömma bröst men tänker att allt det kan vara av medicinerna. Gjorde ett nytt test idag och finns ett svaaagt streck även idag men törs inte lita på att det faktiskt stämmer.
  • Hebbe46
    Kronärtskocka skrev 2023-12-06 19:20:37 följande:
    Välkommen hit! Grattis! Ser verkligen ut som en plus! ( De med sträck tycker jag är luriga. Mina från RFSU blev aldrig riktigt starka trots att de digitala var tydliga.) Hoppas du får lämna positivt besked till kliniken på fredag. Är det första försöket med ÄD? Vart behandlas du? 
    Vuisin skrev 2023-12-05 19:49:42 följande:

    Det förstår jag verkligen Kronärtskock. Hemskt att behöva pendla mellan hopp och förtvivlan på det sättet. 


    Tack! Jag mår bra, eller som vanligt. Vi fick faktiskt flera till frysen så väldigt bra utdelning på våra ägg. Tycker att det är så jobbigt om det är negativt men man fortfarande hoppas att det ska ändra sig så jag kommer att avvakta lite med att testa. Hoppas så men jag känner som sagt ingenting. 😌


    Grattis till flera i frysen, så skönt att veta att ni har fler chanser även om vi såklart hoppas att den du ruvar på stannar. 

    Tack! Törs knappt tro att det är sant då detta är vårt första och troligtvis enda försök (även om vi har en fryst liten kvar). Vi har gjort behandlingen på AVA Riga
    Vuisin skrev 2023-12-05 19:53:06 följande:
    Några symptom? 
    Fick byta nick då kontot låste sig helt...

    Ja idag tycker jag att jag kanske har lite symtom. Lätt mensvärk och ett svajigt humör (värre än vanligt) och ömma bröst men tänker att allt det kan vara av medicinerna. Gjorde ett nytt test idag och finns ett svaaagt streck även idag men törs inte lita på att det faktiskt stämmer.
  • Hebbe46
    Vuisin skrev 2023-12-06 20:48:17 följande:
    Jag tror på det. 🥰 Har du testdag redan på fredag? Jag har först på tisdag och verkar ha satt in på samma dag som dig.
    Japp, jag har testdag imorgon. Jag tyckte också att det var tidigt men testade idag igen med sticka och fick ett starkare streck så håller tummarna inför imorgon då jag tänkte testa med CB digital. 

    Det som oroar mig idag är jag sedan igår fått liiite missfärgade flytningar. Kontaktade kliniken imorse och fick öka på Estrofem till 2 tabletter morgon och kväll så jag hoppas det ska hjälpa.
  • Hebbe46

    Idag var det den officiella testdagen. Testade med både CB digital och ett annat test då min klinik egentligen vill att man tar hcg i blod men det har jag inte möjlighet till så då fick det duga med två andra test istället. Glad
    CB digital visar gravid v 1-2 och även andra testet var positivt och starkare än igår. Är dock skeptisk till att detta ska gå vägen då de missfärgade flytningarna fortsätter trots ökad dos Estrofem. Låååång väntan på vul i början av januari...Känns extra oroligt då jag tidigare haft ett utomkvedshavandeskap som startade exakt likadant

  • Hebbe46
    Kronärtskocka skrev 2023-12-09 09:30:23 följande:

    Hebbe46: Grattis igen! Härligt med plus som stannar kvar. Hoppas flytningarna bara beror på känsliga slemhinnor. Denna ovisshet alltså, så mycket väntan. Förstår att januari känns långt bort. Fortsätter hålla tummarna för er!

    Vuisin: Hoppas du också får glada nyheter de kommande dagarna!


    Ja det känns nästan overkligt! Flytningarna försvann igår så det bådar ju gott men nu börjar jag ju nojja över att de symtom jag hade har försvunnit istället Skrattande förutom att magen är så galet uppkörd så jag inte har lust att äta alls. Fick inte tid för vul förrän jag är i v 9 då kliniken hade stängt en bit in i januari
  • Hebbe46

    En fråga till er som kommit lite längre i graviditeten än vad jag är. 


    Hur såg erat nedtrappningsschema för östrogen och progesteron ut? 


    Jag är bara i v 7+5 och är redan så sjuuuukt less på detta kletande med vagitorier

  • Hebbe46
    Holaquetal12 skrev 2024-01-03 17:22:46 följande:

    Men snälla sluta med dessa trådar. det här är inget annat än handel. förstår barnlängtan osv men gör det inte rätt att bedriva kommersiell handel med kvinnor och barn genom surrogatmödraskap, s k äggdonation etc. Inte okej. 


    Tack för ditt oerhört intelligenta inlägg. 


    Rekommenderar att du bara bläddrar förbi inlägg som du inte förstår dig på eller vet något om istället för att lägga onödiga kommentarer.  

  • Hebbe46
    Kronärtskocka skrev 2024-01-03 20:28:51 följande:

    Härligt att graviditeten fortsatt! Har ni fått varit på ultraljud också? 


    Förstår att du är less på kletet? Progesteronet skulle jag sluta med 10+0, tror inte det var någon direkt nedtrappning. Östrogenet minns jag inte, men tror det var kring v 7. ( Fått missfall innan utsättningen vid de två graviditeterna då jag hade östrogen, därav att jag inte minns.) Denna graviditet var ju i naturlig cykel, så då har jag inte haft östrogen alls. 


    Tack för svar!!
    Igår var vi och fick se lilla plutten. Hjärtat slog och allt ser bra ut. Bestämde mig för att köra en egen nedtrappning av progesteron och östrogen då min kliniks nedtrappning var orimligt lång.
    Har du gjort kub test? Eller nipt? Eller inget alls?
  • Hebbe46

    Hur går det för dig Kronärtskocka? vilken vecka är du i?
    Är det ingen kvar i denna tråd längre?😞

  • Hebbe46
    Mathilda88 skrev 2024-02-15 19:43:59 följande:

    Jag hänger kvar och följer. För en vecka sedan rekommenderade vår läkare på Sellmer oss efter vårt fjärde äggplock att göra äd på nästa försök innan vi fick återfört två ok embryon på dag 3. På dag 6 fick vi besked om att vi fick en till frysen mot alla odds så kanske inte behöver äd, men tanken har inte släppt att det kan bli nästa steg om inget av dessa tar sig. 


    Ni som genomgått äd, hur ser processen ut medicinskt? Jag trodde det var som en vanlig FET i naturlig cykel men hörde häromdagen att det är väldigt mkt mediciner, sprutor etc? Redan fått recept på p-piller och sådana blir jag alltid så dålig och deppig på..


    Jag har följt dig andra ivf-tråden och håller mina tummar för dig nu!!
    Om det ändå inte skulle ta sig så kan jag verkligen rekommendera äggdonation,
    även om jag så klart förstår att man helst önskar ett barn från egna ägg? Jag och min sambo valde att inte ens prova vanlig ivf (pga min ålder och endast 3 folliklar vid vul) utan vi gick rakt på äggdonation då det kändes som att det bara skulle bli en verkligt kostsam och mest troligt resultatlös resa med vanligt ivf. Vi hade vårat första besök på AVA clinic i Riga i oktober och sedan gick allt snabbt. Vi hittade en lämplig äggdonator direkt och fick två utmärkta blastisar (efter ICSI pga att sambon hade spermier av väldigt varierande kvalitet) varav den ena återfördes i slutet av november och resulterade i en graviditet som nu är i slutet av v 14. Så ge inte upp hoppet om en graviditet även om det blir med äggdonation! 

    Enda mediciner jag tog var Progesteron vagitorier och tablett östrogen och hade typ inga biverkningar av det mer än att jag var sjuuukt less på vagitorierna.

  • Hebbe46

    Kronärtskocka: (kunde inte citera)
    Skönt att det äntligen verkar gå vägen för dig!! 


    Här går det sakta framåt. Är inne i ganska tråkiga veckor då det egentligen inte syns nån bebismage å inga rörelser heller ännu ju. Undrar nästan om det fortfarande bor nån därinne om det inte vore för att jag är så galet uppkörd i magen 🤣 Har legat lågt med inskrivning hos barnmorska men ska väl ta tag i det framöver.

  • Hebbe46
    Vuisin skrev 2024-02-18 10:20:06 följande:

    Jag är också kvar i tråden men har inte vågat skriva på ett tag. Vårt förra försök lyckades och jag kan fortfarande knappt tro att det är sant. 🥺 Hoppas så att det ska gå vägen nu när jag äntligen lyckats bli gravid. ☺️


    Stooort grattis till er!!! Vilken lycka! 


    Vilken vecka är du i?

  • Hebbe46
    Vuisin skrev 2024-02-18 15:39:41 följande:
    Tack! ❤️ Har precis gått in i vecka sju. Hur har du det? 
    Förstår att du längtar efter första vul nu så att man får bevis på att det faktist finns nån därinne!

    Jag har det väldigt bra förutom gigantiska problem med magen sedan väldigt tidigt i graviditeten. Så fort jag äter eller dricker minsta lilla så blåser magen upp sig så jag knappt kan andas. Ser ut som jag skulle föda barn närsomhelst. När jag vaknar på morgonen är magen nästan helt platt.
  • Hebbe46
    Vuisin skrev 2024-03-17 09:37:05 följande:

    Tack! Jag mår bra. Lite trött och illamående när jag inte ätit på ett tag, men jag har absolut inget att klaga på. 


    Sista trimestern, verkligen stort! Och härligt att känna att den lilla finns därinne, ser själv fram emot det! 


    Hur går det för er andra?


    För mig går det bra! Är i v 19 å bebisen lever om för fullt där inne även om det inte blivit nån tydig bebismage än. Ser mest lönnfet ut 😞 Trots att jag var smal innan? Var på UL förra v och allt ser bra ut. 
  • Hebbe46
    Jowikma skrev 2024-04-04 19:29:51 följande:

    Hej, ny medlem här och hittade er grupp. Jag ska göra ÄD och har fått veta att de har hittat en donator till mig så nu inväntar vi bara att äggen ska komma och en plan för insättning ska ske.
    Ni som gjort ÄD, gick det bra första gången eller behövdes några gånger för att bli gravida?

    Jag har 3 barn sedan innan (naturligt). Men mina ägg har dålig kvalité nu så efter IVF så gav de mig rådet att göra ÄD istället. 


    Har ni mått bra under behandling mm?


    Välkommen hit!
    jag har också barn (naturligt) sedan innan men har nu dåligt med ägg så då blev det donation. Tog sig på första försöket. Jag mådde ok under behandlingen men var sjukt less på progesteronet sista veckorna. 
  • Hebbe46
    blomma79 skrev 2024-04-20 18:58:04 följande:

    Hej allihopa , hoppar in här . Står nu i kö för äggdonation på Vilanova , nån som haft den kliniken? De sa att det är 2-4 mån väntetid på anonym donator. Jag har också 3 barn naturligt sedan innan men äggen är gamla och vill gärna ha en till , använder mina mans spermier så barnen blir ju halvsyskon . Tycker bara det är dyrt med 1 äggdonationsförsök på Vilanova för 91.000 sek ? Hur många blastrocyster brukar man vanligtvis få som är bra av en donator ? 


    Hej! 


    Jag har ingen erfarenhet av den kliniken. Vi använde oss av Ava clinic i Riga. Fick 2 blastocyster varav den första resulterade i bebisen i magen och jag är i v 24. 


    Vi hade en månads väntetid på anonym donator med våra ?krav?. Betalade 6500? tror jag. 

Svar på tråden Äggdonation 2023/2024