• Björkenli

    Äggdonation 2023/2024

    Hur har ni tagit steget att gå vidare till äggdonation?

    Jag är singel.  Hade jag haft en partner hade det känns som en annan grej, då hade jag inte tvekat. Men att ensam ta ett barn till världen som inte är mitt,  utan skapat av en främmande man och en främmande kvinna....

    Det som talar för är bla att jag nu fått så bra vibbar från de två donatorer jag valt hittills, så tanken på att få vara mamma till ett barn som är till hälften någon av de två männen känns väldigt positivt. 

    Och det som talar för är förstås att jag vill ha ett barn att älska, att visa världen osv osv.  Jag är 40 och om 20 år när jag är 60 hade det varit underbart att ha ett 20 årigt barn som är på väg in i vuxenlivet med allt vad det innebär. 

    En del av mig känner också att det vore meningsfullt att ha ett barn, dvs en when liten familj,  när man blir äldre. Det kanske anses egoistisk att tänka så. 

    Jag vet att jag skulle göra allt för att barnet skulle få ett bra liv. 

    Men det är något som tar emot med att vara singel och ha ett barn som inte är mitt genetiskt alls. 

    Är det någon här som är singel och planerar för dubbel donation?

    Har ni andra några tankar om det?

    Alternativet är förstås adoption. Men jag tror inte jag skulle bli godkänd för det, för jag har så litet socialt nätverk..

    Har tänkt tanken på fosterhem också. Hade varit fint att hjälpa barn och ungdomar som fått en tuff start i livet.  Min uppväxt var inte lätt heller så jag vet hur mycket det betyder för barn och ungdomar att få känna sig uppskattade, välkomna, älskade. 

    Men jag vill bo utomlands iaf del av året och kan därför inte ta fosterbarn..

    Så kvarstår dubbel donation. 

  • Björkenli

    Kronärtskocka 

    Tack för det långa svaret!

    Våra situationer är liknande även om dina ivf gett bättre resultat än mina ..

    Fick ju ut 2 ägg ivf 1, båda befruktade, en dag 3 ET och inget till frysen. 
    Ivf 2 4 ägg ut,  2 befruktade , en dag 3 ET och ingen till frysen...

    Hade jag haft mer pengar hade jag gärna gjort fler försök men om jag ska bara realistisk borde jag ta mig en ordentlig funderare vad som är viktigast, precis som du gjorde. ..

    Funderar på att göra några fler simuleringar och on jag bara får 2-3 äggblåsor, att få göra insemination som är billigare. 

    Egentligen har jag inga pengar alls utan måste låna till vad jag än ska göra...

    Kanske 1 eller 2 inseminationer kan vara rimligt (blir ca 50 000), för att känna att jag verkligen försökt med egna ägg. 

    Men hade samtal med Olgaklinikens koordinator igår och fick inlogg till deras äggdonationskatalog.
    Det kändes mycket bättre då! Att få se bild och få en känsla för vad det är för person. 

    De två spermadonatorerna jag använt mig av känns båda som personer jag skulle gilla väldigt mycket.  Så tanken på att välja någon av äggdonatorerna jag fick bra intryck av med någon av dessa, kändes inte så främmande. 
    Generna kommer inte vara mina men jag kommer ju definitivt vara den som ser till att barnet blir till, så på så sätt känns det kanske mer som "mitt" jämfört med adoption tex. Är det konstigt att tänka så? ://
    Jag menar på det sättet att jag kan välja egenskaper jag tror t barnet skulle ha om det vore mitt genetiskt. 

    Jag är inte där mentalt än men börjar väl inse att med min ekonomi kan jag inte försöka hur många gånger som helst med egna ägg,  om jag fortfarande ska kunna låna pengar till äggdonation sen...

Svar på tråden Äggdonation 2023/2024