• Noelani

    Vi som till slut blev gravida med IVF

    Tänker på dig Zaro och undrar hur du mår och hur allt går ❤️🙏

  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2024-03-17 12:54:27 följande:

    Vill bara skriva av mig lite. Min sambo berättade att hans brors fru är gravid. Han har tydligen vetat om ett tag men inte velat säga något då han vet att de gjort mig upprörd. Men efter att vårt ultraljud gick bra så kände han att han kunde berätta. 
    Hade vi misslyckas vid denna återföring hade jag gått sönder av dom nyheterna.
    Men kan inte säga att ändå att jag tycker de känns kul, på samma tid som vi försök, hsr dom blivit gravid och fått en barn och är gravida igen. Det känns så orättvist och känns som att kunde inte de här får vara våra tid. Vet att man inte kan räkna med att andra väntar med barn, helt orimligt. Men ändå känner jag att jag önskat att dom väntat ett år eller så. Gör väll saker värre av att jag inte tycker om henne och blivit värre sen dom fick barn då hon inte verkar förstå varför de skulle vara jobbigt för oss att umgås massa med deras barn. För det är viktigt för dom att min sambo får en bra relation till sitt syskonbarn. Som att det är viktigare än hur vi mår mentalt. 
    Har räknat ut att dom måste blivit gravid precis när vi fick vårat missfall vilket med känns jobbigt.
    Förstår om ni tycker jag är småaktig...men kan inte hjälp känns att kunde inte vi fått det här. Kunnat få vara våran tiden att och att familjen har fokus på vårat barn som de var för deras första.


    Nej gud, känn precis det du känner! Det är verkligen inte fel och en del av att kunna bearbeta den sorg vi alla gått igenom ligger i att låta våra känslor komma upp, oavsett hur "dumma" de kan verka... Alla här inne vet ju exakt vad du pratar om.. det har för mig blivit lättare med tiden när andra fått barn (iaf de man gillar haha) men när folk man inte ens tycker om, och som typ gjort noll för att försöka stötta/ förstå en då känns det bara vidrigt att man ska behöva vara glad för deras skull. 

    Men, karma.. de flesta som betett sig så är nu skilda och kvar är vi i en bättre relation än någonsin och vårt underbara framför oss ;) 
  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2024-03-18 16:53:23 följande:

    Vickan31, Melsson, Noelani och Clemnentina.
    Tack för era svar, det är sån himla lättnad att ni förstår. Nämnde mina frustration för en vän som aldrig haft problem med fertilitet och hon tyckte att så kan man ju inte tänka.
    Jag hoppas verkligen att de blir bättre desto längre tiden går och att jag kommer tycka att de är kul med en nära kusin till lillen.
    Men de ger verkligen styrka att få höra att man inte är ensamn och inte en dålig människa för sina känslor. ❤️❤️


    Äh folk förstår ju inte. De jämför säkert med typ missunsammhet över att inte ha råd med en ny bil medan tex grannen köper nytt. Men barnlöshet är ju en sjukdom. Tror knappast någon sagt till någon med cancer att du kan ju inte tycka det är orättvist att du är sjuk och andra är friska. Klart man kan! Och klart man kan verkligen äcklas av att folk som verkligen inte ens borde ha barn får barn och att man borde väl kunna få ett par månader i sin egen bubbla utan att syskon/ vänner ska plussa precis samtidigt..  inte konstigt alls 😅 

    Sen tror jag kanske man mår bäst själv av att försöka tänka på annat och inte gå in för mkt i andras grejer.. men det är ju lättare sagt än gjort..  
  • Noelani

    Clemmentina,

    Hur länge är det kvar för dig nu? Har för mig du är 2 veckor före mig? 

    Mitt snitt är planerat till om snart 4 veckor. Galet!! Jag har ganska svår foglossning men min deppighet har släppt helt så jag mår verkligen jättebra ändå. För första gången tror jag på hela graviditeten haha. Jag har svårt att gå längre men har massor med energi iaf och framförallt lust till saker. Hoppas det håller i sig iaf någon vecka till så man får njuta lite haha..

    Det är eg helt galet men vi har inte köpt säng ännu.. måste sätta fart haha

  • Noelani
    Melsson skrev 2024-03-27 17:21:23 följande:

    @Orkide Skönt att du slapp babyblues. Förstår att du känner dig kluven med att få tiden att räcka till till dina stora barn med, men toppen om ni kan umgås lite på kvällarna allihop ju <3 

    Hur har det gått att börja jobba? :) 

    @Clemmentina Jag mår bra, tackar som frågar! Är i v 32 idag, vilken v är du i? Jag tycker magen växer VARJE dag det är ju helt sjukt? Så man börjar ju känna sig lite mer andfådd + att jag får en del sammandragningar när jag går eller anstränger mig lite mer. Men annars mår jag väldigt bra faktiskt vilket jag är väldigt tacksam över :) 

    @Noelani men jäklar bara 4 v kvar, det är ju helt galet! Ja då är det dags fixa dom sista inköpen hihi! Vi har tur att få låna säng, men jag tror vi kommer ha bebisen mellan oss i början (men i ett baby nest för säkerhetsskull) mest bara för jag tror det kommer vara mysigast. Har tänkt köpa ett sånt med höga kanter från Najell. Skönt att du har mycket energi nu och lust att göra saker, tänk vad det kan vända snabbt <3 Har ni bestämt er för namn än?

    //Melsson v 31+0


    Hihi vi får nog ta tag i det på tors-fre 😅
    Vi har fått väldigt mkt av allt möjligt också och de känns skönt att ha sluppit lägga så mycket pengar på sånt som används så kort tid.

    Vi vill ha fristående säng dock..  Min man sover som en galning så hade inte vågat ha bebis i sängen med oss haha.. Men har också funderat på en sån najell då den verkar så smidig att ha med.. och så kan man ju ha den typ i soffan osv om man vill ha bebis nära då och då..

    Vi har bestämt namn för jättelänge sedan haha men kan inte skriva det då det är rätt ovanligt 😉 Har ni bestämt ännu? 

    Hur mår du? Är sammandragningarna jobbiga för dig? Jag tyckte också magen växte mycket för några veckor sedan men nu ibland känns det som den lägger sig ibland.. inte minskar men den är inte lika spänd som innan alltid och det känns skönt o få lite andrum 😊

    / Noelani 34+4
  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2024-03-30 13:20:48 följande:

    Glad Påsk allihop 🐣

    idag är det exakt 2 år sedan vi startade våran första sprutomgång.

    på påskafton 2022 var vi inne och räknade ägg för första gången, och nu sitter vi här med vår lilla bebis 8 veckor 😍

    fortfarande overkligt ❤️


    Vad fint det är när man kan tänka bakåt så.. två år är såklart lång tid men i backspegeln så blir det ofta en sån liten tid när man väl är i mål.. eller som för oss.. snart där. Satt precis och tänkte på vad vi gjorde för ett år sedan då jag fick upp ett minne på fb. Så vackert på något sätt att jag där och då var helt ovetandes att vi ett år senare skulle vara så nära BF... 

    Men nu är jag så jäkla redo att man knappt orkar vänta den sista tiden.. nackdelen med snitt är att man verkligen kan börja räkna ner och de är nästan ännu jobbigare 😅 
  • Noelani

    rje inlägg en gång.


    BF-listan
    Orkide8181: Hjärta Pojke 2 februari Hjärta
    Humlaaan: 5 mars
    Clemmentina: 19 april 
    Noelani: 26 april (planerat snitt)
    Zaro: 18 maj (men blir nog april)
    Melsson: 28 maj
    Lissan111: 2 juni
    grimaserar: 7 juni
    Vickan31: 19 juni  
    ivf90: 19 juni 
    Awesomeginger: 24-28 Oktober (får exakt vid KUB)
  • Noelani
    Vickan31 skrev 2024-04-02 17:25:58 följande:

     


    Noelani: Men wow det börjar närma sig för dig nu, måste kännas lite overkligt! Ja usch för foglossning 😔 Jag har inte hittat någonting som hjälper tyvärr, finns det något som hjälper dig tycker du? Väldigt glad att höra att deppigheten har släppt och att du ändå har energi kvar och lust till saker Hjärta Hur har det gått med sängköp nu då? 😉


    P.S. Förlåt för mitt gnäll, förutom foglossning och restless legs mår jag - och viktigast av allt: bebis! - bara bra och vi har börjat färdigställa barnrummet med ny färg på väggar, tak och lister samt lite möbler och inredning vilket känns fantastiskt mysigt och fortfarande lite overkligt 🥰

    Kram /Vickan, vecka 28+5 


    Åh jag förstår helt hur du har det! Jag har också restless legs och de är så fruktansvärt. Jag hade det även innan förlossningen och det som fungerat bäst är faktiskt akupunktur (gärna med el). Jag fick gå kanske 10-12 gånger innan det gav effekt men det tog bort det HELT och höll de borta genom 3 månaders IVF och 6 månaders graviditet.. Nu är det dock tillbaka och jag har precis börjat gå igen... Jag går dock hos en sjukgymnast som är utbildad akupunktör - skulle nog inte vilja gå till någon utan längre utbildning när jag är gravid. Men väl värt att testa!! Hittar man en sjukgymnast så är det också ofta knutna till regionen och på så sätt kan man ta det på frikort :) 

    Samma för foglossningen, akupunktur kan hjälpa där också har jag hört! Jag har dock istället gått till kiropraktor och på massage och foglossningen i ryggen är nästan helt borta.. Foglossningen i bäckenet var dock värre att få bukt med - men min kiropraktor har gjort mkt även där + att jag ser till att inte röra mig för mkt och nu är jag nästan helt okej.

    2 veckor och några dagar kvar nu till förlossningen.. Känns både surrealistiskt och väldigt välkommet. Även om jag mår rätt bra nu både fysiskt och psykiskt så är jag less haha.. Redo för nästa steg och komma tillbaka till sig själv på något sätt... iaf med lite mindre mage och mindre ont haha
    Jag kommer ta en paus från familjeliv nu och bara vila, lovar att kika in efter förlossningen och skriva en rad till er alla hur det gott Hjärta  Lycka till, till er alla som också är nära BF! Kram!! 
  • Noelani

    Nu är min lilla kille här 😍🥰
    Allt har gått kanon - även fast han låg på -15% i tillväxt vid sista UL så kom det ut en 3kgs bebis.

    Kejsarsnittet gick hur bra som helst också - jag kunde åka hem redan dagen efter och visst har det gjort ont men inte i närheten av vad jag trodde det skulle göra. Man fick också rejält med smärtlindrig så man kunde vara med bebis hur mycket som helst utan att tänka på smärtan. Det var mest lite märkligt att komma på fötter igen efter spinalbedövningen haha de släppte dock på bara några timmar. 

    Om det är någon som funderar på snitt men är rädda - var inte det, en sån häftig upplevelse och inte alls jobbigt/ svårt. 

    Jag tänkte absolut inte samsova innan men vi har landat där och sängen den står tom även här haha 

    Jag har inte läst igenom alla inlägg - är det någon mer som fått eller som det börjar närma sig för? Hur har det gått för Zaro - någon som vet ?

    Många kramar till er alla! ❤️

  • Noelani
    Sandralinnea123 skrev 2024-05-11 13:22:32 följande:
    Ja det är helt otroligt, men man är ju så orolig då jag bara är i v9 tänk om nått händer våra mirakel nu liksom ❤️❤️
    Förstår dig helt men eftersom ni sett hjärtslag så är chansen så stor att allt går vägen ❤️ Jag har för mig min läkare sa att 12 veckors gränsen är vad man vanligtvis förhåller sig till eftersom man så sällan annars gör UL tidigt generellt.. Men har man sett hjärtslag innan är det nästan lika säkert som vid 12 veckor...
  • Noelani
    Sandralinnea123 skrev 2024-05-11 21:59:25 följande:
    Ja de är fler kontroller oftast varannan med ultraljud va jag läst mig till för att kontrollera speciellt när de är enäggstvillingar som vi ska få, läst att nästan alla tvillingar föds innan v36 & tidigare, dessutom blir de ofta kejsarsnitt ❤️ 
    Så mycket att oroa sig för 😅
    Vi gick på kontroller varannan vecka och varannan gång var det UL och varannan gång lyssnade de på hjärtslag. Det var verkligen jätteskönt att få veta så ofta att allt såg bra ut och/eller att de sattes in extra resurser vid behov.

    Var inte heller rädd för kejsarsnitt - de kan jag verkligen rekommendera och det är så himla skönt mot slutet att få ett konkret datum och kunna planera runt. Jag var uppe redan efter några timmar och åkte hem dagen efter. Så bra kan de gå! Själva snittet är så jäkla litet också (syns knappt redan efter bara 2 v) och läkte helt på bara en vecka. Jag trodde att de var infekterat då förbandet lossnat efter en dusch så jag åkte in till BB och då skrattade dem o sa att nej det är helt läkt 😅

    Visst har jag haft ont men man fick rejält med smärtstillande. Extra bonus är att avslaget minskar och är nästan borta nu redan...
  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2024-05-31 15:09:21 följande:

    Var på RUL idag, allt vi såg såg jätte fint ut. Vi måste dock tillbaka på tisdag, bebis låg bakom min navel med ryggen utått och moderkakan framåt så dom kunde inte så smådetaljer i hjärtat. Var uppe och gick i trappor och skakade hela kroppen men bebis är envis och ville inte röra sig 😅 men dom är inte oroliga bara att dom inte såg.
    Det är en pojke, är i sån chock var så säker på en tjej. 😊
    Känns lite mer läskigt med en pojke, vet ju inte hur dom funkar 🤣🤣


    Förstår känslan helt. Jag blev så chockad och smått orolig när de sa att de var en pojke.. men nu känns de helt perfekt att det blev en pojke. Småpojkar är helt underbara ❤️

    Själv har jag fått reda på att jag har blodbrist och måste få bla järninfusion. Är det någon av er som fått det innan och vet hur snabbt de ev återställer nivåerna samt gör att man mår bättre ? 
Svar på tråden Vi som till slut blev gravida med IVF