• Anonym (Z)

    Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis

    Min sambo har en kvinnlig kompis som han har känt sedan skoltiden. Dom har haft kontakt till och från, ibland har det gått nåt år utan kontakt men nu har dom börjat ha kontakt igen. Dom umgås mestadels ensamma då dom ses på stan och går och äter något eller när dom tränar på gym tillsammans. Dom skaffade gymkort på samma gym och tränar flera gånger i veckan. Hon har även varit hem till oss några få gånger, då tillsammans med andra i samband med fest. Och han har mycket kontakt med henne på sociala medier, dom har ett sånt där gult hjärta på snapchat. 


    Usch jag mår illa. Det känns inte bra att han har så mycket kontakt med denna tjej. Samtidigt så är han av åsikten att man absolut ska kunna ha kompisar av motsatt kön och ja, även jag har det, men inte alls på det här sättet. Brukar inte ensam med någon killkompis på det här sättet.

    Så om man tar upp detta med honom så blir man kallad svartsjuk och kontrollfreak.  Vi har haft trekanter med andra män och då anser han också att jag inte har något att säga till om vad gäller vilka han ska vara kompis med.

  • Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis
  • molly50
    Anonym (Ooops) skrev 2024-04-23 13:23:33 följande:
    Ts skriver ju att tjejkompisen har varit hem till dem så det är ju inte så att han bara umgås med henne ensam. Kanske är det så att ts inte vill vara med oftast. Kanske umgås sambon mest med tjejkompisen i samband med gym.

    Jag hade inte reagerat på det men vi alla är ju olika. Hur som helst så är det inte upp till ts att bestämma över detta. 
    Ja,men tillsammans med andra på en fest.
    Inte så att han bjudit hem henne att umgås bara med honom och TS.

    Jag frågade en annan skribent.
    Men jag frågar dig med.
    Vart någonstans står det att TS bestämmer över detta?
    Vad jag kan se är att hon mår dåligt över att de umgås ofta och har tät kontakt.
    Det är för mig inte detsamma som att bestämma.
  • Anonym (Nja)
    Anonym (huldra) skrev 2024-04-23 17:29:58 följande:

    En av mina söner har en mycket nära vänskap med en jämnårig tjej. De skolades in samtidigt på dagis och har alltså varit vänner så länge de kan minnas.

    De gick i samma klass hela grundskolan och i parallellklass på gymnasiet. Först när det blev dags för universitet gick de åt varsitt håll. Han bor nu i Växjö och hon i Lund.

    De är nu 23 år och har tät kontakt i telefon och sociala medier. Jag tror att han pratar med sin kompis oftare än med oss.

    Jag har alltid tyckt att de skulle passa så bra som ett par men för dem finns det inte på kartan. Jag tror knappt att de ser varandra som tjej eller kille. "Sofia" är ingen tjej, hon är "Sofia", punkt slut.

    Hon har varit tillsammans med sin pojkvän i 6 år. Han har absolut inget emot att hon umgås med min son, tvärtom. Han tycker det är ganska skönt att min son följer med henne och shoppar, går på biofilmer som pojkvännen inte vill se osv.

    Min son har varit tillsammans med sin flickvän i snart två år och ett av de grundläggande kraven för att deras förhållande ska fungera är att hon accepterar "Sofia". 

    Det finns heller ingenting att vara svartsjuk på för en partner, de ser varandra nästan som syskon. "Sofia" och hennes fästman planerar att gifta sig sommaren 2025 och min son har fått äran att vara "maid of honor", något han naturligtvis tackade ja till.

    Nu vet ju inte jag exakt hur er situation ser ut Ts men jag vill med mitt inlägg visa att en man och en kvinna mycket väl kan vara vänner utan att det finns någon sexuell / romantisk attraktion inblandad.


    Säker på att han är straight...?
  • Anonym (Kille)
    Anonym (Ooops) skrev 2024-04-23 15:50:07 följande:
    Jag har en relation och den fungerar utmärkt. 

    Det finns ingenting här som tyder på att ts sambo beter sig suspekt och det finns inga bevis på att han har någon baktanke med tjejkompisen. Om det däremot vore så att han tidigare har varit otrogen eller flirtat med andra så hade man kunnat förstå om en partner känner sig osäker men har han inte visat några sådana tendenser så får man ju faktiskt lita på sin partner och om man inte gör det så är det nog bäst att lägga ner allt.

    Bara för att man är mån om sina relationer till kompisar och bara för att man inte anser att man ska behöva dra ner på umgänget så innebär det inte att man är narcissist. Narcissism är mer än så och de flesta är inte narcissister, förmodligen inte ts sambo heller.
    Att han är oempatisk och dessutom hänvisar till trekanten som motargument är suspekt. Han behöver givetvis inte vara narcissist men bristande empati och anse sig ha rätt att umgås med vem man vill på sina egna villkor är egenskaper som narcissister kan uppvisa. 
  • EpicF
    Anonym (Nja) skrev 2024-04-23 12:24:23 följande:
    Du kan inte sitta här och påstå att tjejen inte har agerat på eventuella känslor, eller han heller för den delen. De kanske ligger med varandra regelbundet, det är inget som ts kan veta något om. Och innan du säger emot, ja de kanske bara gymmar och har en helt platonisk relation men DU kan inte sitta här och lova ts det! DU kan inte sitta här och påstå att de bara är vänner.
    Sitta och lova ts något? Läste du ens vad jag skrev innan du citerade? 🤔
  • Anonym (Nja)
    EpicF skrev 2024-04-24 11:10:21 följande:
    Sitta och lova ts något? Läste du ens vad jag skrev innan du citerade? 🤔
    Ja det gjorde jag, kan du nu erkänna att du inte kan sitta här och påstå att det är helt oskyldigt?
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-23 12:39:53 följande:
    Det bestämmer man i relationen. Men jag skrev några exempel ovan som relationsrådgivare brukar nämna:

    Det är nivån som avgör hur lämpligt det är. Får ens partner vara med när man träffar vännen? Pratar man relationsproblem eller negativt om sin partner med vännen? Har man mer kvalitetstid med vännen än med partnern? Berättar man om viktiga saker i livet först för vännen istället för partnern? Finns det någon attraktion från båda eller ena hållet?
    Vad som är lämpligt elle olämpligt för mig behöver inte vara det för min sambo. Du vet, alla vi människor är olika och har olika preferanser om olämpligthet respektive lämplighet. 

    Även om det ex finks attraktion från ena hållet, pratar relationsproblem, eller negativt om sin lsr er, eller att ens parntern inte får vara med (kan också vara att man inte vill vara med) eller att man berättar om viktiga saler för vännen först inner inte att relationen nödvändigtvis är olämplig. 
  • EpicF
    Anonym (Z) skrev 2024-04-23 12:43:31 följande:
    Han anser att jag inte har något att säga till om vad gäller hans tjejkompis, särskilt inte när jag fick som jag ville med Trekanten, menar han. Men han menar att jag ändå inte hade kunnat bestämma vad gäller hans relation till tjejkompisen. Han menar att han inte behöver lyssna på mig vad gäller tjejkompisen och att hon är en viktig kompis för honom
    Han har rätt i mycket va det han säger, men att jämföra erat sexliv med en kompisrelation blir helt fel. Dessa har inget med varandra att göra. 
  • EpicF
    Anonym skrev 2024-04-23 13:38:34 följande:
    Anonym (L) skrev 2024-04-23 13:13:59 följande:
    Men personen jag citerade verkar ju anse att man inte ska ha nära kompisar av motsatt kön när man är i ett förhållande. Då borde det ju även innebära att bisexuella personer inte bör ha några nära kompisar alls, eftersom de känner en dragning till både kvinnor och män. 

    Varför tjatar du att bisexuella inte har ett kön?
    Var har hon skrivit att bisexuella inte har ett kön? 

    Det enda hon har skrivit är att bisexuella då inte kan ha nära kompis av något kön, eftersom de finner attraktion från båda könen. Detta var ett svar på att man inte kan ha nära kompisar av mottsatt kön i ett förhållande. 
  • Anonym (Ooops)
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-24 10:45:19 följande:
    Att han är oempatisk och dessutom hänvisar till trekanten som motargument är suspekt. Han behöver givetvis inte vara narcissist men bristande empati och anse sig ha rätt att umgås med vem man vill på sina egna villkor är egenskaper som narcissister kan uppvisa. 

    Nja, då kan man ju säga att ts har lika mycket avsaknad av empati, då hon uppenbarligen inte heller verkar bry sig om sin sambos känslor, särskilt inte vad gäller hans relation till kompisen som uppenbarligen är viktig för honom.

    Nej, jag ser det inte som suspekt, dessutom har ts förklarat varför han hänvisade till trekanten och sambon poängterade också att hon ändå inte hade haft något att säga till om, även om de inte hade haft trekanter. Jag tycker inte heller att det låter rimligt att ts ska få ligga med andra (något som faktiskt är en stor grej) medan sambo inte ens tillåts att ha platoniska vänskapsrelationer med personer av det motsatta könet och ja, fram tills motsatsen är bevisad så utgår man från att det är en platonisk vänskapsrelation. Litar man inte på sin partner så förstår jag inte ens varför man ska vara tillsammans.

    Att man har rätt att umgås med vem man vill är ju sant och det är inget tecken på narcissism. Ts sambo behöver inte be ts om hennes godkännande innan han umgås med sina kompisar. Något som är vanligt hos narcissister är även kontrollbehov. Men, nu tycker jag att vi ska vara försiktig med att tillskriva människor olika personlighetsstörningar, det gör inte att du vinner några poäng. Vi vet alldeles för lite om ts och hennes sambo för att ens kunna spekulera om något sådant. 

  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-23 15:07:01 följande:
    Det har inte med saken att göra. Bisexuella är ett mer komplext fall. Men här är det inte komplext. Samma syn behöver inte gälla här.
    Bisexuella dras till båda könen och ska då enligt ditt resonemang inte kunna ha nära vänner oavsett kön, eftersom känslor då kan uppstå. 
Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis