• Tukt

    Varför säger man hej på jobbet?

    Att säga hej, är handling som inte enbart handlar om att man bryr sig om varandra. Det är ett verktyg med fler användningsområden.
    Exempelvis så säger man ofta "hej" när man möter någon i trappen på ett flerbostadshus. Även sådana man inte känner. Det gör man ju inte för att man är nära vänner, utan för att avväpna situationen och göra den mer "trygg".
    Nu gör inte alla det, eller ens förstår varför. Men generellt är sådana sociala signaler ett sätt att skapa ett tryggare och lite varmare samhälle.

  • Tukt
    Anonym (Freddie) skrev 2024-04-24 08:02:33 följande:
    Väldigt konstigt att folk behöver avväpna situationer på jobbet och känna sig mer trygg. Finns ingen logik till det. 
    Det finns gott om logi i det, även om det inte är risk för fysiska hot på jobbet. Arbetsplatsen är ett mellanting mellan din privata sfär, ditt hem och en offentlig plats. Det kräver sin egna sociala textur för att folk ska känna sig välkomna och med det trygga.
    Sedan är det inte alla som förstår, eller bryr sig om det. Och det brukar i regel också respekteras. 
  • Tukt
    Anonym (Freddie) skrev 2024-04-24 08:28:21 följande:
    Vadå känna sig välkomna? Låter väldigt ego att förvänta sig sånt när de har aldrig vårdat ett sådant relation.  
    Förvänta och förvänta... det handlar ju om att skapa ett klimat som de flesta uppfattar som trivsamt.
    Alla håller inte med om det, förstår det, eller bryr sig. Men det betyder inte att det per automatik blir fel för det, då flertalet önskar detta.
  • Tukt
    Anonym (Freddie) skrev 2024-04-24 08:53:35 följande:
    Aha, så det handlar bara om en självisk handling att känna sig trygg och välkommen trots att man egentligen skiter i personen man hälsar på. 
    Du vänder och vrider på ett ämne du redan bestämt dig i. Vad spelar det då för roll att folk försöker ge dig input i ämnet?
Svar på tråden Varför säger man hej på jobbet?