Inlägg från: Anonym (hej på dig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hej på dig)

    Varför säger man hej på jobbet?

    Anonym (Freddie) skrev 2024-04-24 06:06:16 följande:

    Jag ser ingen vits med att hälsa? Jag får ingenting av det. Tvärtom blir jag lite irriterad eftersom jag måste låtsas spela en roll med folk som inte bryr sig om mig.


    Du verkar ha missuppfattat vad ett hej betyder, det betyder inte att man ska vara best friends for ever and ever and ever ever ever....det betyder inte ens att man vill snacka med dig eller lära känna dig, man kan till och med tycka illa om någon och hälsa ändå. Ett hej är en slags bekräftelse på din existens och att du är en medmänniska... typ du är en människa, jag ser dig och bekräftar det med att säga hej och thats it. Sen kan man såklart om man vill det utveckla det vidare till mer om man vill men det behöver som sagt inte vara så.
  • Anonym (hej på dig)
    Anonym (P) skrev 2024-04-25 18:05:24 följande:

    Gissar att alla inte är autister som vill sitta för sig själv i ett hörn. Många tycker tack och lov det är trevligt att vara sociala, och det säger jag som en introvert.



    Nja, introvert / extrovert har ju inget med hur social man är att göra. Du kan vara hur social som helst och prata ihjäl dig på jobbet, etc och ändå vara introvert. Introvert/extrovert handlar mer om hur man hämtar energi. Många kändisar som spenderar sin vardag i rampljuset är introverta. En extrovert får energi av att umgås med andra, en introvert hämtar energi genom ensamhet.

    Eller som Anders Hansen förklarar det på SVT. Ponera att man spenderat en hel kväll på middag med goda vänner. Den som vill åka hem och varva ner är den introverta, den som föreslår att man går vidare till en pub/nattklubb är den extroverta.

    Dock håller jag med dig om att är man socialt inkompetent så kommer man förmodligen vara ensam i vilket jobb man än kommer till. Det krävs social kompetens från båda sidor för att bilda sociala band. Man kan inte bara sitta som en fågelholk och tror att andra kommer komma till en, då utgår folk ifrån att man vill bli lämnad i fred och då blir man ensam.
  • Anonym (hej på dig)
    Anonym (L) skrev 2024-04-27 10:36:04 följande:
    Det gör man även i Sverige. 

    Nejdå, det gör man i Sverige ibland. Vissa gör det, andra inte.

    Av de människor från många olika länder jag pratat med, asiater, afrikaner, sydeuropéer, amerikaner, etc  så säger alla samma sak, de tyckte det var jättekonstigt att folk inte hälsar, eller hälsar ibland. 

    Men frågar man Svenskar så tycker de flesta att inte alls att det är så. Man kanske bara är så van vid det här att man inte lägger märke till det? Det kan tex inte vara någon nyhet för någon att en Svensk på sommaren och en Svensk på vintern kan ofta vara väldigt olika personer. Svenskar är ju inte direkt världskända för att vara de mest sociala människorna på planeten.
  • Anonym (hej på dig)
    Anonym (Freddie) skrev 2024-04-30 07:23:39 följande:
    Nä. Jag behandlar folk som de beter sig. 

    Och det gör ju även andra med dig, hälsar inte du på dem så hälsar de inte på dig, är du själv inte social mot dem så kommer de inte vara sociala med dig.
Svar på tråden Varför säger man hej på jobbet?