Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Utbränd men måste ut och jobba igen

    Anonym (Utbräbd) skrev 2024-04-26 20:11:41 följande:
    Snart 1 år, hemma är det som hos de flesta, inget utöver det normala utan utbränheten bor till 100 % på jobbet. Min man jobbar heltid med en medelhlg inkomst. 

     Vad jobbade du med då? Är du arbetslös idag?

    Dilemmat med att jobba hemifrån, särskilt som utbränd, tänker jag är att man lätt suddar ut gränserna mellan arbetstid och ledighet. Lätt att mentalt vara kvar på jobbet (och försöka dubbelarbeta hemma). 


    Gör det inte svårare än det är. Börja leta på platsbanken, där stor del av utannonserade jobb publiceras. 

  • Jemp
    Anonym (Utbräbd) skrev 2024-04-27 23:29:49 följande:
    Jag har en ganska hög akademisk utbildning och i jobbet har jag mycket ansvar under enorm tidspress. Jag har kvar mitt jobb än så länge eftersom jag har svårt att hitta något annat eftersom jag skulle behöva ett jobb som inte har den tidspressen och ansvaret samt hemifrån. Jag har vana av delvis hemmaarbete och det fungerar som bäst då, jag upplevde att jag fick mera ro då, även om jobbet i sig var stressigt. Jag letar för fullt på arbetsförmedlingen men har svårt att hitta jobb på distans förutom säljjobb och det fixar jag inte.
    Ok. Det blir ju extremt sårbart att säga upp sig i ditt läge, plus svårt att få jobb och din arbetsgivare är skyldig att anpassa. Tex med mindre arbetsbörda. 
  • Jemp
    Anonym (Utbräbd) skrev 2024-04-27 23:33:21 följande:
    Menar du att jag ska jobba 50% och sjukskriven resten? Går det?
    Det trodde jag var standard (max) efter en sjukskrivning. Du har ju varit borta ovanligt länge dessutom. Har du fått gå kurser i stresshantering?
Svar på tråden Utbränd men måste ut och jobba igen