• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 22 mån sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9
  • Carla
    pågmamman skrev 2009-05-31 22:28:58 följande:
    Lilla Pinglan: Har de sagt till dig oxå att det kanske är ngn form av panikångest &/alt stressreaktion? Propanolol e det ngn betablockare? Har det hjälpt?
    Hej vill inte lägga mig i men har frågor...
    De är väll skillnaad på att ha en nervbana som Lilla Pinglan har som man kan operera och även kallad (hjärtflimmer)??
    Jag ha inte de problemet utan som (ALLASVÄL) skriver att jag har ofarliga x-slag som blir värre med stress/ångest.- Jag äter därför antidepp sen ett år tillbaka och de har förbättrat mina x-slag enormt. Pnikångest/Hjärtrusning har jag fått mest när jg druckit alkohol och det gör jag ytterst sällan nu och de har oxå hjälptmig.

    Jag ska till min VC läkare där även kardiologen finns imorgon och gå igenom mina problem och hur jag ska göra med medicinerna..Vet ju ine om man kan äta betablock vid graviditiet???
  • pågmamman

    Carla: Trro inte extra banor e samma som hjärtflimmer (förmaksflimmer)?! Men kardiologen som jag träffat som i och sig verkligen försökt förklara har lagt det på en lite för hög nivå - så har nog inte riktigt hängt med. I mitt fall har de nog inte riktigt koll på om det e extraslag & extra bana el extraslag & "bara" hjärtklappning... Föresten e du gravid ? :)

  • LillaPinglan

    Carla: Vet fortfarande som sagt inte om jag har det eller ej, bara spekulationer.. Hjärtflimmer är något helt annat och det får man vara glad att man inte har för det är jättefarligt. Och långt ifrån det vi här inne har, Vad jag vet?!

  • Carla
    pågmamman skrev 2009-06-02 20:20:01 följande:
    Carla: Trro inte extra banor e samma som hjärtflimmer (förmaksflimmer)?! Men kardiologen som jag träffat som i och sig verkligen försökt förklara har lagt det på en lite för hög nivå - så har nog inte riktigt hängt med. I mitt fall har de nog inte riktigt koll på om det e extraslag & extra bana el extraslag & "bara" hjärtklappning... Föresten e du gravid ? :)
    Oki jag förstod fel. De som min läkare sagt är att de är x-slagen som kommer från sinusknutan som är ofarliga som jag har...
    Nä inte gravid men planerar framöver STORT steg...
  • Mirjami

    Hej alla

    Nu har min mamma gjort en så kallad ablation för sina hjärtrusningar. Behandlingen gjordes i Linköping igår och hon fick komma hem idag :) Otroligt skickliga läkare som kan göra såna här ingrepp, alltså dom bränner av en extra nervbana som orsakar hjärtrusningar. Innan behandlingen var över så försöker dom att reta den nervbanan som dom bränt för att se om dom lyckats få igång hjärtrusningen igen. Lyckas dom inte så är man förhoppningsvis fri från hjärtrusningar och det verkar som att dom lyckats på min mamma!
    Håller tummarna för mamma nu!

  • LillaPinglan

    Mirjami: Så skönt för din mamma att det lyckades bra! Vilken lycka att få slippa de.

  • Carla
    Mirjami skrev 2009-06-03 15:14:55 följande:
    Hej allaNu har min mamma gjort en så kallad ablation för sina hjärtrusningar. Behandlingen gjordes i Linköping igår och hon fick komma hem idag :) Otroligt skickliga läkare som kan göra såna här ingrepp, alltså dom bränner av en extra nervbana som orsakar hjärtrusningar. Innan behandlingen var över så försöker dom att reta den nervbanan som dom bränt för att se om dom lyckats få igång hjärtrusningen igen. Lyckas dom inte så är man förhoppningsvis fri från hjärtrusningar och det verkar som att dom lyckats på min mamma!Håller tummarna för mamma nu!
    De gör jag med! Kram
  • Carla

    Vill berätta om mitt besök hos VCläkaren igår
    Var på återbesök och jag trivs verkligen där och de får mig att känna mig trygg, men igår åkte jag dit själv(brukar ha någon med mig)

    När jag satt där under 20 min så stressade jag upp mig nått fruktansvärt och när ajg såg kardiologen vill jag bara gråta och be honom göra ettt EKG.
    Men vuxen som man e(28 år) så bet jag ihop tills jag kom in till min VC-läkare där jag började gråta och förlara att mitt hjärta var stressat och att jag kände av obehag/sticknngar i bröstet och att de känns som (halvaslag)

    Läkaren lyssnade på mitt hjärta och sa att de inte var något att oroa sig för jag hade puls på 100/min och att de slog snabbt,
    Han sa att detta ÄR mitt problem att jag frå hjärtat att rusa när jag blir orolig/rädd.Han undradde om de var nått speciellt nu, men de är de inte utan jag har mått helt ok till då! De som är att jag är 4 dagar innan mens och då är hjärtat helt lustigt!!!

    Vi pratade vidare och han sa att vi inte behövde göra EKG som jag önskat utan vänta tills aug då de är ett år sen ja gjorde de!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9