• Emiii

    Diabetesmammor snackar vidare :)

    Jag tänkte att det var dags för oss som hängt i "diabetesgravid-trådarna" och fått våra små kunde samlas här och prata om att ha diabetes och ha barn. Amning, känningar, stress, blodsocker, försäkringskassan, you name it!

    Alla är givetvis välkomna även om ni inte hängt i den andra tråden!

  • Svar på tråden Diabetesmammor snackar vidare :)
  • Punk

    Min diabetesläkare är väl insatt i det mesta som rör diabetes, speciellt graviditet och diabetes, och dessutom intresserad av att höra vad patienten själv har för erfarenheter. Jag tycker att h*n är genuint duktig (och jag har mycket att jämföra med). Utan vederbörandes uppmuntran och "tummen upp" hade jag aldrig ens vågat försöka skaffa barn. Glad  

  • Punk

    Är här förresten någon här över 35 år och med typ 1-diabetes som får lov att ha preventivmedel?

    Jag har blivit nekad för att jag är så fasligt gammal, men när jag kontrolläser i läkarhandboken så står där att man (förutom diabetes och ålder) dessutom ska ha högt blodtryck, höga blodfetter och vara överviktig - och jag är/har inget av det.
    Ska söka en 2:nd opinion, för jag tror det är farligare att gå omkring med hoppande blodsocker p.g.a. avsaknad av preventivmedel. Jag var så glad att jag äntligen hittat en kombination som även hjälpte mig att hålla jämnare blodsockervärden. *suck*

  • mintpastill

    Jag är 39 år och typ 1:a. Är ålder ett problem när man vill skaffa hormonella p-medel? Jag behöver läsa på, för det börjar bli aktuellt med denna fråga. Har vänt angående hormonpreparat, jag var ju så emot förut. Nu när mensen är på intågande och blodsockret skjuter iväg, tänker jag att det vore fint med lite jämnare hormonkurvor. :)

  • Anakin

    Jag får! Minipiller för all del. Fast jag är förstås bara 34 år och 8 månader. Det verkar superfånigt att man inte skulle få käka p-piller. Second opinion verkar smart.

  • Lerumsmamma

    va? behöver ni verkligen käka p-piller för att hålla blodsockret jämnt? på mig funkade det mycket sämre på den tiden (10 år sedan) jag åt p-piller, då sockret hoppade som aldrig förr...

  • Diabetikern Jojo

    Jag har nog aldrig tänkt på att P-medel kan påverka bs! Jag har ju haft P-piller, mini-piller, varit utan ett tag och haft P-ring! Vet inte om jag märkt någon skillnad! :/

  • Anakin

    Var glada för det ni, diabetikern jojo och lerumsmamma. Har man problem med menscykeln och bs märker man det om man överhuvudtaget testar sig regelbundet, så har ni inte märkt något behöver ni nog inte tänka mer på det. Det är faktiskt jättejobbigt och väldigt irriterande att knappt klara sig utan hormoner. (Jaag är barnsligt nog mest irriterad över att minipillren gör att jag inte tappar i vikt, och är bara två jäkla kilo ifrån mina bästa jeans, hehe. ) Hellre det än sjukt hoppande bs!

  • Diabetikern Jojo

    Anakin - Ja såklart! Min P-ring fungerar som mini-piller så kanske därför jag inte går ner i vikt då!? 4kilo från favvojeansen! ;) Jag märker dock att det krävs mer insulin vid mens men det berättade ju läkarna redan när jag insjuknade!

    Men ibland kan det ju vara upp och ner! Rör man sig mindre en vecka så märks det ju direkt! Man borde ha superkoll men jag tycker att det är en svår balans med barnen och samtidigt hela tiden komma ihåg diabetesen! Någon mer som tycker det efter första barnet/barnen?

  • Emiii

    Mitt blodsocker har legat riktigt illa sen jag började studera på heltid nu igen. Det tar all ork och kraft med skola, bebis, städning och matlagning. Jag pendlar 4 mil enkel resa till skolan också så tar extra tid. Men har blivit lite bättre sista tiden, försöker styra upp det för man mår ju bättre när bs är jämnt!

    Är ni oroliga att barnen ska få diabetes? Jag kommer på mig själv att bli orolig när M dricker mycket.. Bara just för stunden men oron ploppar upp lite då och då.. Men samtidigt kan man ju inte göra något åt det, händer det så händer det.

  • Diabetikern Jojo

    Jag känner också den oron! Om det tex är en tung kisseblöja osv! Men försöker tänka att om de går upp i vikt så är det nog ingen fara! Sen är våra töser enäggstvillingar och jag vet inte hur det är om den ena skulle få diabetes (peppar peppar) kommer den andra också få det då så småningom!? Hoppas så innerligt att båda skonas! Men oron kommer nog alltid att finnas där men sen ska man kanske också tänka på att när det är mamman som har diabetes så är det 3% ökad chans att barnen får diabetes! :/

Svar på tråden Diabetesmammor snackar vidare :)