Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-10 12:04:19 följande:
    Det är lögn och skådespeleri. IDF ringer nästan aldrig och när de gör det då får man 5 min och inte 2 timmar att fly. Varför tror du att så manga civila dör? De får aldrig någon varning.
    Haha. Den var bra! "Nästan aldrig". Det kan ju inte heller vara en vanlig syssla för en armé. De är inga telefonförsäljare! Att de GÖR det, visar ju tydligt att de inte vill döda civila. 

    Det kan finnas bra anledningar för varningar kort innan. Om man gör det för tidigt kan det vara ganska meningslöst. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-10 22:04:52 följande:
    Hur ska ma fortsätta seriöst om du inte ens erkänner att Israel ockuperar och anekterar stora delar av palestinska områden? Om du inte vet vilka områden är ockuperade och vilka är anekterade, googla. 
    Poängen är väl att vi vill veta vad DU anser, vilka områden Israel skulle ockupera! Efter att de har lämnat tillbaka Gaza och Västbanken ockuperar de faktiskt högst östra Jerusalem. Det är det som är löjligt med det hela. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-10 22:33:45 följande:
    Så Ryssland har all rätt att med våld ta över Sverige? Vunnet i krig är helt ok?

    Ok, men vad tycker du då om Östra Jerusalem? Vad tycker du om Västbanken? Vad tycker du om Gaza (ja, det är ockupation eftersom Israel kontrollerar inte bara gränsen utan även luftrum och sjövägar)? 
    Israel har all anledning att kontrollera både gräns, luftrum och sjövägar. Just för att de blir attackerade med jämna mellanrum. Och då menar jag inte de "riktiga" krigen utan främst raketer precis när som helst och även terrordåd. Allt detta har ju pågått sedan 1947.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-10 22:44:12 följande:
    Då har du helt missat decenier av systematiska  mord, förtryck och fördrivningar av palestiner utförd av Israel. 6 miljoner palestinier fördrevs innan senaste Hamas terroratacker.
    Du glömmer väl bort att nämna att palestinier får flyktingstatus i flera generationer, även om de hela tiden har levt någonstans och aldrig behövt fly. Ärftligt flyktingstatus. 

    Och det är ju inte som om de inte skulle kunna bo antigen i Israel eller på Västbanken eller Gaza. De VÄLJER att gå till ett annat land och ha flyktingstatus.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-10 23:13:27 följande:
    Det stämmer inte alls. Fördrivna palestinier får inte återvända. 

    Olagliga bosättare judar från USA flyttar in i deras hem. Hemskt är det.
    Jag har inte sagt att de får återvända till exakt det stället eller det huset. Jag känner inte till exakta omständigheter. Men det gör uppenbarligen inte du heller. Annars skulle du ju komma med något konkret.  Men de får bo i Israel om de är födda där - jag tror folk från Västbanken eller Gaza får bo där. Men ingen tvingar bort dem helt.  

    Jag vet att det finns dessa idiotiska bosättare. De ställer till förstås. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-10 23:39:11 följande:
    Ockupation är olaglig, muren runt Gaza är olaglig. 
    VILKEN ockupation? Gaza är inte ockuperat. Det var ockuperat av Egypten och Israel har fått ta över "problemet". Jag tror säkert att de bara vill bli av med problemet. Ni tar er själva för viktiga om ni tror att de vill fortsätta så här.

    Om Gaza inte är del av Israel - och det vill de väl inte ens vara, så måste man ju ha en gräns. Och det är inte konstigt att kontrollera sin gräns - framför allt om grannen attackerar stup i kvarten.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-10 23:07:22 följande:
    Va?! Läs på och återkom.
    Själv va? Jag frågar efter vad DU avser med ockupation? Vilka delar är ockuperade?  Det hjälper inte att läsa på, då du verkar ha en väldigt egen uppfattning om detta. 
  • AndreaBD

    Jag rekommenderar att faktiskt titta på Israeliska arméns "briefings". Videomaterialet är så himla tydligt och de delar det med utländska nyhetsbyråer så att de kan verifiera materialet. 

    Här visar de tunnlar under sjukhus, hur det skjuts ifrån sjukhus och hur Hamas hindrar folk från att ta sig söderut. Det finns inga tvivel på det man ser. 



  • AndreaBD
    Anonym (Jz) skrev 2023-11-11 09:49:39 följande:

    Okej, men vad tycker ni Sverige ska göra? 


    Jag tror att alla som är engagerade i den här konflikten har någon slags bakgrund som driver dem. Av de som är pro Palestina - antingen har man koppling till Palestina själv eller via någon viktig person, eller tillhör man
    militant  vänster och avskyr alla som har makt och kapital, eller så kan man egentligen bara vara ytlig och ser att människor dör och de måste det vara den som skjuter som är aggresor, punkt. Av de som är pro Israel finns det en hel det islamofober och islamoskeptiker. Personligen skulle jag säga att jag tillhör islamoskeptiker. Jag tycker att alltför många palestinier jag personligen träffade hade from the river to the sea mentalitet och jag ogillar att inga starka dömanden av attacken 7/10 kom fram, däremot firande. Det där vill jag inte se i Sverige. 


    Jag tror att Sverige måste alltid tänka på sina egna värderingar och inte låta sig styras av en högljud och ganska mångtalig grupp, vilket Palestinier i Sverige är. Inte heller ska man vika sig för renodlad rasism eller ta okritiskt andra partens sida bara för att man ogillar den ena. Den här konflikten är egentligen inte vår, och Sverige erkänner Palestina som stat. Jag tycker att Sverige ska stödja eliminering av Hamas samtidigt som man varnar Izrael att göra vad de kan för att minimera civila offer, och jag tycker stt vi ska fokusera på tiden  efter kriget och stödja två stats lösning. 


    Det är EN synvinkel - vad ska Sverige göra? Jag tänkte inte i de banerna, eftersom jag inte räknar med att Sverige gör något där. Förutom att fördöma attackerna 7/10 och kanske även uppmana Israel att ta så mycket hänsyn som möjligt till civilbefolkningen. 

    Numera är ju desinformation en stor del av krigsföring. Och då tycker jag det kan vara viktigt att säga emot om folk sprider det. Det är lite oroande att det sprids så mycket felaktigt så snabbt numera. Sociala medier, förstås. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-11 16:05:32 följande:

    Jag inser att det är hopplöst med israelvänner (sionister) som hämtar sin inspiration från IDF propaganda och som på samma sätt försvarar mord på palestinska barn och kvinnor. Ingen fakta erkänns av dessa personer även om det tydligt bevisas att Israel är ockupationsmakt och apartheidregim som i decennier har stulit palestiniernas land, fördrivit palestinier och mördat tusentals oskyldiga civila, framförallt barn och kvinnor. Alla bevis avfärdas av dessa personer trots att det kommer från mycket pålitliga källor. 

    Det är tragiskt att inse vilken dubbelmoral råder bland politiker inte bara hos oss i Sverige utan även i resten av västvärlden. Ockupationsmakt får rätt att försvara sig men de ockuperade och förtryckta palestinier får inte det. Och inga judiska organisationer fördömer det pågående folkmordet på palestinier, trots att 70% av alla offer är barn och kvinnor. Varför tar de inte avstånd från allt det hemska som Israel gör? 

    Vissa länder har tom förbjudit demonstrationer som kräver humanitär eldupphör i Gaza. Hur är det möjligt och hur går det ihop med demokrati och yttrandefrihet? Det är uppenbart att man försöker kväva all kritik mot Israel. Alla som vågar utrycka en kritik mot det som Israel gör blir attackerade för antisemitism. Många förlorar tom sitt jobb. Alltså vad är det som händer? Är det Israel som styr vad vi i Sverige får säga och inte? Det är skrämmande att se hur man demonterar vår demokrati och yttrandefrihet.

    Men, opinionen vänder. Över hela världen är det massdemonstrationer som kräver rättvisa för Palestinier. Israels krigsbrott uppdagas och sanningen kan inte stoppas. 


    Vilka bevis??? Du har inga bevis.
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta