Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-11 16:39:33 följande:
    IDF är ockupationsarme som just nu begår krigsbrott genom att mörda oskyldiga barn och kvinnor. Och du menar på största allvar att man ska lita på deras propaganda? Det är som att hänvisa till Hamas.
    Jag har inte sett några videon från andra sidan, som skulle visa att IDF begår några krigsbrott? 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-11 18:03:23 följande:
    Är det konstigt om du bara kollar på IDF propaganda? 
    HUR vill du veta vad jag tittar på? Det var ett otroligt konstigt påstående! 

    Däremot försöker jag höra folk som kan något om historien, dvs. folk som är professor i historia - eller åtminstone M.A. i historia - det är nämligen killen som "Fuckgoogle" har länkat till. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-11 18:08:46 följande:
    www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2022/02/israels-system-of-apartheid/
    Amnesty tittar aldrig på hela situationen, utan de plockar ut BARA sånt som kan vara krigsbrott, förtryck och liknande. De har dock inte överblick över hela situationen och de har utvecklat ett slags tunnelseende. 

    Och det här är deras ÅSIKTER. Det är ingen fakta. Har du någon video som verkligen visar något negativt som IDF gör där inne? Alltså något som bryter mot krigslag? Det som Amnesty och andra gör nu är ju att de förbereder sig på att anklaga Israel OM det visar sig att det finns fog för det. De visar sin presens, inte mer. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-11 19:25:17 följande:
    Ok. Här har du en professor och historiker som dessutom har judisk bakgrund. 
    Jag har aldrig påstått att judarna är oskyldiga. Aldrig. Jag säger bara, just nu måste man ta bort Hamas, eftersom de är jäkligt farliga. Och just nu är det judarna som har varit offer och Hamas som började. 

    SEDAN måste man äntligen komma fram till bra lösningar så att det inte fortsätter. Och det kommer att kräva att båda sidor kompromissar. Som tur är, så är de flesta judar inte såna rasister. Och jag hoppas att även de flesta palestinier kan samarbeta. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-12 15:08:03 följande:
    Men snälla du. Offren är ALLA,civila, oskyldiga judar och palestinier. Ditt resonemang om att Hamas började stämmer inte. Det är Palestina som är under atack de senaste sju decenierna. Det som ska bort är inte bara Hamas utan även ockupation, de illegala bosättningar och Israels appartheidregim. Israel har mördat över 10000 oskyldiga palestinier bara på en månad. OSKYLDIGA MÄNNISKOR. 

    Vilka kompromisser kan man göra när Israel har redan tagit över nästan allt? Hur ska man kompromissa med en aggressor och apartheidregim där folk tror att de utvalda av god och bättre än alla andra? Där finns det inget snack om lika rättigheter för alla. Enligt Israels lagar är Israel ett land endast för judar. Varje  kompromiss i det här fallet är att belöna kolonialism, ockupation och aggression.

    Varför kompromissar man inte med Ryssland?
    Jag pratar om den akuta situationen, inte om de senaste 70 åren. Du försöker hela tiden komma tillbaka till det, men knappt någon i Sverige är ju insatt i hela historien. Så varför? Meningslöst. 

    Vi kan bara titta på det senaste, och där är det Hamas som har eskalerat. Och det är Hamas som är farlig för andra. Den generella situationen mellan israeler och palestinier - det måste man också lösa, men det är INTE ett bra tillfälle, just för palestinier att försöka få sympatier. 

    Och att jämföra med Ryssland - då visar man att man inte är seriös. Situationen är ju så helt annorlunda. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-12 15:46:54 följande:
    SLUTA BOMBA OSKYLDIGA CIVILA. 
    Hur vet du att de är oskyldiga och civila? Det KAN du inte veta. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-12 16:16:55 följande:
    Istället för en massa billiga, personliga påhopp och nedlåtande förolämpningar borde du komma med vettiga argument och förklara sakligt hur kan det vara Hamas propaganda att bry sig om civila? Är det Hamas propaganda för att jag tycker att det är fel ockupera och stjäla andras hem? Är det Hamas propaganda att tycka att alla i Israel borde ha samma rättighter? 

    Skärp dig! 
    Kan du ge exempel på på vilket sätt palestinier och judar inte har samma rättigheter?  Om det nämligen ÄR så, så skulle jag hålla med dig. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-12 17:08:05 följande:
    Återigen bara personliga påhopp och inga vettiga sakliga argument. Berätta vad är det för lögner du pratar om och exakt vad som är Hamas propaganda?
    Du kan verkligen inte skilja mellan sakliga argument och personliga påhopp, märker jag. Inte ens med det nya nicket. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-12 17:36:29 följande:
    Bara du kan komma med en sådan fråga om och om igen trots tiotals förklaringar från min sida och länkar till mycket pålitliga källor som beskriver hur och varför är Israel en appartheidregim. Israel försöker inte ens följa det utan är helt öppet rasistiska.
    Det fanns inga svar på min fråga i dina länkar. Konkret - VAD exakt får inte palestinier i Israel göra? Får de inte studera på samma universitet, får de åka samma kollektivtrafik, får de rösta och bli valda? Exempel! 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta