• Anonym (Z)

    Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis

    Min sambo har en kvinnlig kompis som han har känt sedan skoltiden. Dom har haft kontakt till och från, ibland har det gått nåt år utan kontakt men nu har dom börjat ha kontakt igen. Dom umgås mestadels ensamma då dom ses på stan och går och äter något eller när dom tränar på gym tillsammans. Dom skaffade gymkort på samma gym och tränar flera gånger i veckan. Hon har även varit hem till oss några få gånger, då tillsammans med andra i samband med fest. Och han har mycket kontakt med henne på sociala medier, dom har ett sånt där gult hjärta på snapchat. 


    Usch jag mår illa. Det känns inte bra att han har så mycket kontakt med denna tjej. Samtidigt så är han av åsikten att man absolut ska kunna ha kompisar av motsatt kön och ja, även jag har det, men inte alls på det här sättet. Brukar inte ensam med någon killkompis på det här sättet.

    Så om man tar upp detta med honom så blir man kallad svartsjuk och kontrollfreak.  Vi har haft trekanter med andra män och då anser han också att jag inte har något att säga till om vad gäller vilka han ska vara kompis med.

  • Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis
  • Anonym (Kille)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:10:15 följande:
    Prioritera sin vän före ett förhållande? Är det någon som har påstått det? 

    Då har man definitivt inte en bra relation. 
    Jag tog upp det som exempel. Du kallade det för svartsjuka.
  • EpicF
    Anonym (La) skrev 2024-04-25 16:05:06 följande:

    Har märkt att det ofta är så att de som skriker att någon är sjukligt svartsjuk tenderar att vara väldigt manipulativa människor som försöker förminska den andres känslor.


    Ja, det verkar stämma både på dig och Anonym (Realtion). 

    Själv har jag faktiskt aldrig varit svartsjuk. Men som har jag alltid accepterat att mina partners kan och får ha vänner av motsatt kön och de får även umgås med dessa på tu man hand. Alla mina förhållandene har bygg på tillit och respekt, och vi har litar på varandra
     
  • EpicF
    Anonym (La) skrev 2024-04-25 16:07:15 följande:
    Se där. Vad bra för er och vad skönt för den kvinnan att hon slapp din sambo. 
    Slapp min sambo? Hon hänger fortfarande efter honom nu 4 år senare...
  • Anonym (La)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:02:36 följande:
    Vilket innebär att, som jag har skrivit tidigare, att för ens partner slut för att man inte för umgås med sin nära vännen så var den relationen inte bra. Relationen med partnen var inte bra.  Normalt sätt vill ingen vara i en relation med en person som är så svartsjuk att sen hindrar sin partner från att ha vänner av motsatt kön och dessutom hindrar dem från att mätas på tu man hand. Du det läget får man som partner antigen jobba på sin svartsjuka eller göra slut. 
    Nej, jag håller med om att den relationen inte var bra med tanke på att den som då fortsätter köra sitt eget race och umgås med andra på sina egna villkor tydligt visar att den skiter i sin partners känslor och då ska man naturligtvis inte vara i ett förhållande. Normalt sett vill ingen vara i en relation med en partner som anser att hen minsann gör hur hen vill och skiter i ens känslor. Normalt sett vill ingen vara i en relation med en person som visar stora brister på empati. Om man vill köra sitt eget race så kan man vara singel. 
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-25 16:07:59 följande:

    Sina relationsproblem ska man diskutera med sin partner. Problemet med att diskutera det med vännen är att man bygger en känslomässig intimitet som kan äventyra relationen.


    Vad är det för svartsjukt med punkterna?


     


    Så här skriver en site:


     


    Warning Signs of Emotional Cheating

    Emotional affairs commonly develop over time progressing toward deeper and deeper emotional investment and intimacy. Though they may develop gradually and unintentionally, there are several warning signs that your close friendship is an emotional affair:1


    Anticipating alone time or communication with your friend

    Beliefs that your friend understands you better than your spouse

    Decreasing time with your spouse

    Giving your friend personal gifts

    Keeping your friendship a secret

    Lack of interest in intimacy with your spouse

    Preoccupation or daydreams about your friend

    Sharing thoughts, feelings, and problems with your friend instead of your spouse

    Responding to confrontations about the emotional cheating with, "We're just friends."

    Withdrawing from your spouse
    Och det har du bestämt? Vem är du att bestämma vem jag ska diskutera mina relationsproblem med? 

    Nej, det behöver inte uppstå en känslomässig intimitet som förstär relationen bara för att man diskuterar sina relationsproblem med sin nära vän.

    Nära vänner brukar man diskutera sina problem med, oavsett kön.

    Men du kanske aldrig har haft en så nära vän? 
  • EpicF
    Anonym (La) skrev 2024-04-25 16:08:51 följande:
    Du skrev ju detta: En sund och bra relation behöver inget regler då man litar på varandra. 

    Så jag frågar igen, vem bestämmer att en sund och bra relation inte innefattar några regler?
    Det är en generell åsikt som även relationsrådgivare, posynologer och diverse äktenskapsteraputer menar.

    Om du håller med eller inte är ditt val. 

    Finns ingen som har bestämt att en sund och bra relation  inte ska innefatta några regler. Det är en gentell åsikt som delas av många. 
  • Anonym (La)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:09:22 följande:
    Var skrev jag vet mer? 

    Jag skrev att "Relationsrådgivare utsagor får man ta med en nypa salt. "

    Inte att man ska, utan man får. Dvs man gör som man vill, precis som med allt annat. Vill man ha en svartsjuk partner som inte accepterar att man har nära vänner av motsatt kön så har man det. 
    Jag skrev inte att du skrev att du vet mer men du verkar avfärda relationsrådgivarnas råd medan du själv är rätt duktig på att sitta och uttala dig om det här, alltså samma ämne. Det kanske snarare är så att man ska ta dina utsagor med en nypa salt. 
  • Anonym (Relation)
    EpicF skrev 2024-04-25 15:55:54 följande:
    Relationsrådgivare utsagor får man ta med en nypa salt. 

    Inget av de exemplen innebär att en vänskaps relation är olämplig, förutom om man pratar negativt om sin partner till sin vännen men det ska man heller inte göra med familjemedlem. 
    Jo för DU vet ju bättre än relationsrådgivare som är utbildade för det här (de är vanligen psykologer eller socionomer med påbyggnad inom psykoterapi), har träffat massor av par och arbetar med de här frågorna hela dagarna...
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-25 16:10:52 följande:
    Men regler eller gränser är ju för att man ska förstå varandra. Man kan inte veta om man gör fel om man inte förstår vilka gränser ens partner har. 
    Då bör man använda sig av kommunikation i förhållandet och inte bara sitta tyst. Man kommer längre genom att prata än att sätta upp regler och gränser. 
  • Anonym (Relation)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:05:03 följande:



    Jag var vän med min sambo långt innan vi blev ett par. Han hade ett förhållande innan mig där hon till en början accepterade våran vännskap för att sedan inte göra det och provade att hindra honom att träffa mig... hon ställde ett ultimatum att hon fick välja och  i kan ju gissa hur det gick. Och nej, under tiden var det inga känslor mellan oss. De uppstod ca ett halvår efter att han hade dumpat exet. 
    ...och där bevisade du just precis, vad som kan hända mellan en man och kvinna som börjar umgås som "vänner"... Självmål! Tomte
Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis