• Anonym (Z)

    Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis

    Min sambo har en kvinnlig kompis som han har känt sedan skoltiden. Dom har haft kontakt till och från, ibland har det gått nåt år utan kontakt men nu har dom börjat ha kontakt igen. Dom umgås mestadels ensamma då dom ses på stan och går och äter något eller när dom tränar på gym tillsammans. Dom skaffade gymkort på samma gym och tränar flera gånger i veckan. Hon har även varit hem till oss några få gånger, då tillsammans med andra i samband med fest. Och han har mycket kontakt med henne på sociala medier, dom har ett sånt där gult hjärta på snapchat. 


    Usch jag mår illa. Det känns inte bra att han har så mycket kontakt med denna tjej. Samtidigt så är han av åsikten att man absolut ska kunna ha kompisar av motsatt kön och ja, även jag har det, men inte alls på det här sättet. Brukar inte ensam med någon killkompis på det här sättet.

    Så om man tar upp detta med honom så blir man kallad svartsjuk och kontrollfreak.  Vi har haft trekanter med andra män och då anser han också att jag inte har något att säga till om vad gäller vilka han ska vara kompis med.

  • Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-25 16:11:39 följande:
    Jag tog upp det som exempel. Du kallade det för svartsjuka.
    Om man inte accepterar att ens partner umgås med sin vänn av motsatt är man svartsjuk. Hade det varit av samma kön hade det i te varit några problem. 

    Men att prioritera sin vän före sitt förhållande har jaf aldrig påstått.
  • EpicF
    Anonym (La) skrev 2024-04-25 16:14:13 följande:
    Nej, jag håller med om att den relationen inte var bra med tanke på att den som då fortsätter köra sitt eget race och umgås med andra på sina egna villkor tydligt visar att den skiter i sin partners känslor och då ska man naturligtvis inte vara i ett förhållande. Normalt sett vill ingen vara i en relation med en partner som anser att hen minsann gör hur hen vill och skiter i ens känslor. Normalt sett vill ingen vara i en relation med en person som visar stora brister på empati. Om man vill köra sitt eget race så kan man vara singel. 
    Vem, förutom du, pratar om att skita i andras känslor? 
  • EpicF
    Anonym (La) skrev 2024-04-25 16:17:20 följande:
    Jag skrev inte att du skrev att du vet mer men du verkar avfärda relationsrådgivarnas råd medan du själv är rätt duktig på att sitta och uttala dig om det här, alltså samma ämne. Det kanske snarare är så att man ska ta dina utsagor med en nypa salt. 
    Du gör precis som du vill. 
  • EpicF
    Anonym (Relation) skrev 2024-04-25 16:18:04 följande:
    Jo för DU vet ju bättre än relationsrådgivare som är utbildade för det här (de är vanligen psykologer eller socionomer med påbyggnad inom psykoterapi), har träffat massor av par och arbetar med de här frågorna hela dagarna...
    Igen, var har jag skrivit att jag vet bättre än relationsrådgivare? 
  • Anonym (Nja)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:19:34 följande:
    Om man inte accepterar att ens partner umgås med sin vänn av motsatt är man svartsjuk. Hade det varit av samma kön hade det i te varit några problem. 

    Men att prioritera sin vän före sitt förhållande har jaf aldrig påstått.
    Om vänskapsrelationen är ett problem för kärleksrelationen så spelar det ingen roll vilket kön personen har och det har inte med svartsjuka att göra.
  • EpicF
    Anonym (Relation) skrev 2024-04-25 16:19:16 följande:
    ...och där bevisade du just precis, vad som kan hända mellan en man och kvinna som börjar umgås som "vänner"... Självmål!  // Tomte
    Vi var nära vänner i 15 år innan och hade aldrig känslor för varandra under den tiden, även om vi umgicks ofta. 

    Så jo,en kvinna och en man kan umgås utan att känslor uppstår. Jag har en manlig nära vän som jag har varit vän med i 36 år, aldrig uppstått några känslor och nej, han är i homo utan är idag gift med en helt normal icke svartsjuk kvinna.
  • EpicF
    Anonym (Nja) skrev 2024-04-25 16:22:14 följande:
    Om vänskapsrelationen är ett problem för kärleksrelationen så spelar det ingen roll vilket kön personen har och det har inte med svartsjuka att göra.
    Det är precis då det absolut är svarjuka det handlar om. 
  • Anonym (La)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:07:27 följande:
    Normalt att reagera ja. Göra slut för de tingen nej. Då är man svartsjuk, eller sjukligt svartsjuk som du skriver. 

    En sund och bra relation ska inte behöva regler eftersom man ska kunna lita på varandra. Litar man inte på varandra i relation så är det inte en sund relation. 

    Nej, det innebär inte att man är sjukligt svartsjuk. Svartsjuka är en normal känsla som de flesta har känt någon gång, förmodligen även du. Sjuklig svartsjuka är något helt annat. 


    Det finns säkerligen många som har regler i sitt förhållande samtidigt som de har ett jättebra förhållande. Bara för att man har regler så innebär det inte att man inte litar på varandra. Har man till exempel diskuterat igenom olika saker och kommit överens om vad som är okej och vad som inte är okej så är det ju en typ av regel. Tillit är dessutom inget som man bara får. 

  • Anonym (Nja)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:24:39 följande:
    Det är precis då det absolut är svarjuka det handlar om. 
    Även om det är av samma kön? NEJ. Epic fail, igen.
  • Anonym (La)
    EpicF skrev 2024-04-25 16:13:29 följande:
    Slapp min sambo? Hon hänger fortfarande efter honom nu 4 år senare...
    Jaså? På vilket sätt då? Har ni inte anmält henne för stalkning då, eller blockerat människan? Så svårt är det väl inte att bli av med personen om man verkligen vill?

    Dock tvivlar jag på att hon fortfarande hänger efter honom. 
Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis