• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • Muminlina

    Nu måste jag få skryta lite
    Igår sa Doris pappa!! Hon har hållt låda ett tag nu med långa ramsor pa-pa-pa da-da-da ma-ma-ma osv ni vet, så jag tänkte att det bara var sånt prat, men Johan påstod naturligtvis att det var riktat till honom. Efter ett tag fick jag ge mig - hon sa verkligen pappa o tittade på honom!! Två stavelser, inte fler. Gissa om Johan blev stolt!!
    Jag försökte naturligtvis få henne att säga mamma ist, men inte då. Men - senare på kvällen när jag bullat upp henne i soffan o höll på att plocka lite i rummet så sa hon mamma och tittade på mig!!! Inget mer prat, bara det mamma o så räckte hon upp armarna mot mig!!!! Gissa om mammahjärtat höll på att brista!!
    Hon har inte sagt mamma mer, men pappa flera gånger idag

  • Roots

    Muminlina:
    Gud vad härligt! Det är fantastiskt alla dom här ögonblicken man upplever. VARJE DAG händer det ju något som får en att smälta. Jag har upptäckt att Osborn sjunger när han är trött. Vi gör det alltid på kvällen och när han är trött "nynnar" han på ett speciellt sätt med ljus röst. Jättefint.

  • Puma86

    Hehe Lukas får sin första tand i överkäken till höger Har hört att d e vanligast att dom får där nere men Lukas får där upp först istället

    Muminlina, gud va roligt

  • froggyL

    Jag tar ut 4 dagar i veckan. Det är snålt och det går knappt runt, men det är vi vana vid. Vi hade dubbelboende när jag bodde i Örebro och pluggade 1 år, och sen dubbelboende när min man pluggade 2 år i Stockholm. Sen jobbar jag bara halvtid i vanliga fall, så min föräldrapenning hamnar på 3600 i månaden efter skatt. Min man tjänar inte supermycket heller, men bra bättre på sitt nya jobb han tog efter utbildningen, än sitt gamla industrijobb.
    Jag tänkte stanna hemma till aug 09. Lättare att få dagisplats då, när många börjar skolan istället, så det frigörs platser. Tycker det är lite tidigt att börja i jan 09. Vill inte lämna Linnea alls egentligen, men för hennes skull gör jag det. Det är skitsvårt med platser här, fast det har kommit upp baracker lite här och var nu, för att täcka behovet, men i värsta fall söker jag vårdnadsbidrag, blir ju bara 600kr mindre, eller ja, bara och bara, men man får ju jobba samtidigt... får se vart Linnea ska va då bara... eller om jag ska ta nåt annat jobb på helger... eller kvällar..


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • froggyL

    Va roligt muminlina! Visst smälter man. Det är ju helt underbart.


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • The Luckiest

    muminlina: OHHH så mysigt :) Nova kör också på ramsorna men kan inte påstå att det verkar vara riktat till mig eller sambon än.

  • Xeni

    Muminlina, åååååh va duktigt! Tänk att hon kan säga både mamma och pappa!
    Måste fråga en dum fråga oxå ang katrinplommonpurén. Köter du då sånna där torkade katrinplommon? nej va? Vad är det annars? Vanliga plommon?

    Usch ni pratar pengar :(
    Jag tar ut 5 dgr. Och sambon har heller ingen superlön han inte.
    Jag kommer va hemma året ut iaf men har sen inget jobb att gå tillbaks till. Tycker oxå att det känns för tidigt att sätta honom på dagis när han är 1 år....

    Froggy, hur funkar det där med vårdnadsbidraget?

    Inatt sov man inget vidare. Märker att han kommit in i den där fasen som står i boken. Sover dåligt, särskillt på nätterna då han vaknar flera ggr o är ledsen och vill itne sova (såååå jobbigt)
    Är era barn oxå där nu?

  • Impala59

    Jag hade inga som helst problem att börja jobba när Emma va liten. Hon e född i Mars o redan i Juni började jag jobba. Men hon var ju ett flaskbarn, det är ju inte Elina. Vill inte alls jobba, fast jag ändå saknar det mer o mer nu. (jobbar i hemtjänsten)

  • Roots

    Usch, osborn är sjuk idag. Har haft feber. 39.2 som högst och sen fick han alvedon. Ville inte äta alls så har nästan bara ammat idag. Sen blev han bättre och åt gröt och sen fick han små smörgåsbitar med leverpastej på vid middagen.
    Min kille har hela tiden sagt att det är för tidigt med rån och bröd och så att han kan sätta i halsen.
    - Nehej då, säger jag.
    Då satte han i halsen! Jätteläskigt lät det och kräktes upp precis allt han ätit under dan såg det ut som.

    Nu sover han för natten men har ju inte kunnat tanka på honom så bra idag så funderar på att ge ersättning när han vaknar nästa gång. Så jag slipper amma fyra fem gånger inatt...

    Nu ska vi koppla av med en film för att smälta dagen i'm not there om bob dylan.

  • Lurvan83

    Usch va jobbigt det e å se dom små sjuka. Han har ingen matlust alls, bara lite ersättning har gått ner. Å tydligen lite gröt nu oxå på kvällen. Har vart å köpt bilstol till honom nämligen, å då hade sambon fått i han lite gröt. Bra det. Men vilka jobbiga nätter det har vart. Suck. Gav han alvedon igår kväll, men det hjälpte nog inte. Fick lite till inatt å efter det sov han som en stock. Ska man ge efter kilo antalet eller? För det står ju 10 kilo, å jag antar att han ligger runt 9, så det e ju okej. Men sen står det ju ca 1 år efter, å det stämmer ju sådär. Men det måste lka va kilona som räknas va? Vi gav mitt emellan de 5-10 kilos mängden...

    Som sagt, nu har vi köpt en bilstol. Känns sådär faktiskt, hade gärna kollat runt mer, men vi ska ju åka på torsdag å ville ha fixat det innan. Tog denna sorten för det va såna där isofix fästen. Verkar bra. En acta graco dulogic tror jag den heter. Har babyskydd i sig oxå. De säger ju att man ska byta när dom kan sitta helt själva å det e ju precis i dagarna som han har börjat göra det, men då tänkte jag att iom att det e babyskydd i oxå, å tre olika lägen att ha stolen i, så blir det ju itne så påfrestande för honom om det e precis på gränsen för en ny stol... Kanske kan va jobbigt för deras rygg anars om de kommer i upprätt läge direkt, men vad vet jag. Det dumma e ju att den bara e till 18 kilo, de flesta andra va till 25. Tänkte att om han väger typ 9 kilo nu när han e 5,5 månad, så har jag svårt å tänka mig att han inte väger över 18 när han e 4 år!!! Men det problemet får vi ta då! Hoppas han sitter bra i denna iaf, ska prova imorn eller så fort febern lagt sig!

Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2