• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • Xeni

    FroggyL, hur gick det? Ringde du BVC? Är det hemorojder?? :(

    Roots, ska ju oxå flyga med Filemon, i september. Är skitnervös inför detta. Men körde du bara med nappen då eller? Ingen nappflaska eller nåt? Har ju höer att de ska ammas/ges flaskan vid start o landning så de inte får lock i öronen. Men det kanske räcker med nappen då?

    Thepig, wow! Menar du att han står på alla fyra?? Duktig grabb!

    Yosa, Filemon är över halvåret men vi har inte ens börjat med välling ännu. Har testat en gång o det funkade jättebra.

    Är det förresten väldigt viktigt att de ska ha välling? Filemon får ersättning 2 ggr per dag, sen blir det gröt och puré.

    Theluckiest, Filemon ålar snabbt som bara den.
    Var bara lugn, det kommer.

  • Muminlina

    Eldflugan: Jo vi har vällingnappen till flaskan, det är väl jag som tycker att vällingen är för trög, tar nog lite mer vatten i ikväll och testar.
    Vi ger alvedon flytande till Doris, tror det var The Pig som läst en ny undersökning om att det går snabbare ut i kroppen än vad supparna gör, alltså tvärtom mot vad man sagt länge. Funkar finfint, men jag är inte riktigt vän med "sprutan" som man ger med, har en tendens att splacha till allt på en gång, så hon får i medicinmugg, är ju så åpen på allt att hon hinner dricka upp innan hon känner efter vad det är Fast jag har smakat lite, skogsbär är väldigt sött o gott

    TheLuckiest: Doris låg mest bara på rygg, ville inte vara på mage alls, men sen en dag började hon vända på sig till mage massor och sen dess krälar hon baklänges och runt Så det kommer, och mycket fortare än vad jag trodde iallafall. Nu vill hon ju mest sitta upp eftersom hon gör det helt själv sen ganska länge, men ibland lägger hon sig på mage och kämpar som bara den med rumpan upp i vädret - ursött

    Ang välling: På paketet står det att man ska blanda pulver och vatten, sen värma det, men jag undrar om det inte går att ta varmt vatten o skaka ihop det med pulvret? Så som man gör med ersättningen? Har ni nån erfarenhet? Spelar det nån roll lixom??

  • eldflugan

    Muminlina: Vi har kokat vatten i vattenkkaren o blandat det med pulvret när vi testade. Funka lika bra tycker jag.

    Va på Apoteket idag o frågade om supp eller flytande gick ut i kroppen snabbast, de sa supp. Men de va en gammal tant så hon kanske inte har läst några nya forskningsrön på länge

    The Luckiest: Oliver kravlar upp med benen under rumpan, men ålar kan ja inte säga att han gör. Rör sig massor, men inte på det sättet. Just nu är det som för Muminlina, sitta upp är populärast nu.
    Eller ja o bli buren eftersom det är lite kinkigt med tänderna.

    The pig: Måste va roligt att se när han kämpar. Kul!

    Usch det har sprungit folk här o kollat på vår lgh idag. O jag orkar inte va trevlig, det är en negativ sak med o flytta. Påtvingade människor. Nu sover Oliver o jag får varva ner lite iaf.

  • froggyL

    Xeni: Antagligen är det en hemorojd. Jag fick en massa mattips. Vi skulle försöka minska ner på vällingen. (kanske finns en anledning till att andra länder inte ger välling, så som Sverige gör...) Vi gav ersättning när hon vaknade på morgonen tidigare, men hon tyckte att hon e så gammal nu, så ersättning ska hon inte ha längre! Så nu är det välling som gäller som första mål vid 6 tiden på morgonen. Sen skulle vi ge gröt, som jag brukar göra. Sen tyckte hon att vi skulle införa lite mer mellanmål, med frukt. Och ytterligare ett matmål på eftermiddagen. Och välling till kvällsmat. Så hon får 2 riktiga mål mat per dag. Sen skulle jag ge henne mängder med katrinplommon + Lactulos, från apoteket, för bajset.

    Vi har 6 månaders kontrollen (fast hon e ju närmre 7 mån snart) inbokat nästa vecka, så då skulle läkaren kolla henne. Hon bajsade iaf 20cm lång korv igår och idag har det kommit massvis med gaser. Och lite småbajs, en clementinklyfta typ, och en stenhård druva. Hoppas verkligen Lactulosen hjälper... vi skulle ge den i några dagar framöver nu.

    Linnea hittade sitt högra öra i förrgår. Hi hi.. vad var det för nåt konstigt som stack ut där? Och det sitter fast också!

    Muminlina: jag har gjort både ock med vällingen och det funkar vilket som. Det enda är väl att det inte blir så varmt att skaka vällingen om du kör kallt. (jag brukar alltid använda handen som lock när jag skakar) Men sen vet jag inte...man kanske micrar bort ämnen? Neee, ingen aning!

    TheLuckiest: nej, Linnea varken kryper eller ålar heller. Hon ligger och sprattlar på golvet som en säl. Däremot börjar hon dra upp benen lite under sig. Hon kom ju på hur man står upp, först för en vecka sedan ha ha. Å nu blir hon så mallig så, när man drar henne upp till ståendes från sittandes. Och sitter gör hon riktigt bra nu. Men hon har inte kommit på hur man kan sätta sig själv upp, och rulla runt har hon glömt av hur man gör. I sängen däremot brukar hon rulla på sidan och nästan runt.


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • froggyL

    Yosa: vi blandade inte ens ut det med tex. hälften ersättning, hälften välling, som man kan göra, utan vi provade att ge henne välling rakt av. Hon slukade det glatt!


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Lurvan83

    Nu e vi tilbaka igen efter Norge trippen. Det har gått bara bra, fast det har vart intensivt å lång restid. Max har vart lite krasslig oxå, väldigt hes å tät, men nu e han pigg igen =)

    Läste att ni pratade om välling här nu, å vi provade ju det för nån vecka sen. Han tog det utan problem i två dagar, å sen totalvägrade han. Men nu har jag köpt nr4 till DrBrowm flaskan istället (den ska tydligen va för tjockare vätskor...) å han tog flaskan! Tror det e kvällsvälling, eller vad den heter. Mild havrevälling iaf. Men det rinner sjuuuukt fort i den nappen ändå, så han surplar ju i sig det på ett kick! Hur gör ni iordning vällingen förresten? För på förpackningen står det ju att man först ska blanda å sen värma å sen blanda igen... E det så det ska göras?

    Nu sa sambon precis att Max fixk i sig 160 ml välling på 4 min, ska det verkligen gå SÅ fort? Jaja, det återstår å se om han tar det de följande kvällarna... Vill ju så gärna att han inte ska äta på natten längre. Ett tidigt morgonmål e ju helt okej, men våran käre son har börjat äta 2 ggr per natt, vilket inte uppskattas så mkt av hans föräldrar =)

  • froggyL

    Hi hi... Linnea slukar i sig vällingen gjord på 200ml vatten, på tja..säg 2 minuter. Det är ju hon som styr..hon måste ju inte sluka i sig... men det gör hon. Hon blir galen om man tar ut flaskan för att göra paus.

    Vi häller pulvret i kallt vatten, skakar flaskan, värmer 30-35sek i micro och sen skakar vi lite till.


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Lurvan83

    Okej, så bra =) Då e det fler än Max som slukar det då! Nu får vi se hur denna natten går, han har haft en tendens nu att äta runt 1 på natten å även vid 5-6 på morgonen. Å han har oxå börjat med att inte somna om efter det målet! DET gillar vi inte! Runt 7 tycker vi e lagom, halv 6 e liiiiite tidigt =) Så nu måste ju vällingen mätta mer än ersättningen.

    Så bra att du oxå blandar så froggyL, du har ju kolla på det mesta, så då gör jag säkert rätt oxå =)

    Idag vet jag inte vad det tog åt Max, han sover exakt 30 minpass på dagen, det e verkligen som en klocka. Å det har han gjort länge. men idag så va han så gnällig när han skulle äta, så jag tog upp honom, han somna å jag la ner honom. Sen när 30 min hade gått räknade vi ju med att han skulle vakna. Men vi väckte honom efter 2,5 timma! Känns ju egentligen inte så snällt å väcka honom, men vi hade lite besök här plus att jag ville försöka få lite ordning på kvällstiderna efter semestertrippen nu, så då försökte jag styra det lite... Men shit, snacka om att vi satt å bara väntade på att han skulle vakna! Jaja, de e roliga de små liven =)

  • Muminlina

    Använder ni alla micron till barnens mat och vällingar osv? Jag känner mig lite skeptisk... Jag kanske bara är fånig, men jag tycker det känns bättre med spisen. Visst jag har använt micron oxå, men bara nån gång.

  • Lurvan83

    Jo just det, skulle ju skriva det oxå om hans "konstiga" sovning idag, att så bra det vore om han gjorde längre pass på dagen, typ 2 timmar. För han gnällde ju inget eller sa minsta pip efter det, så snacka om att va utvilad! Det har jag svårt å tro att han blir på 30 min annars... Jaja, lite onödig info =)

Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2