• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • Lurvan83

    Muminlina: O ja, jag använder micron till allt! Vet inte vad jag hade gjort utan den =)

    froggyL: du skrev ju att du gjorde välling på 200 ml vatten, står det de som en mängd eller blandar du efter typ tyck? (Hm, det kanske man inte kan göra?) Undrar bara för att det står på förpackningen med den vällingen vi har att man ska blanda 2 dl vatten å typ 5 msk pulver. Sambon sa att han hade mätt å att det motsvarade 180 ml vatten, men nu kollade jag å det va ju lite drygt 160. Känns ju änna för lite... Eller kan det va olika mått beroende på vilken sorts välling det e? Jag hade ju gärna velat ha typ 200, för han äter ju nästan så mkt ersättning på nätterna!
    Om nån annan har nåt bra svar så mottages det gärna oxå =)

  • Roots

    Xeni: jag var rustad till tänderna på flygningen. Napparna i korgen framför, behån uppknäppt och en nappflaska med vatten inom räckhåll. Ammade honom vid några starter och så fick han vatten vid någon landning och ibland nappen.
    Om du ammar så tänk på att inte börja för tidigt för ibland ska dom ju ut och åka skitlångt på landningsbanan innan de drar igång. Så han inte är proppmätt när ni väl lyfter

    Hm. Osborn gillar inte alls välling. Han tuggar bara på nappen så han får gröt istället. Vi ska väl testa snart igen, men två gånger har han nobbat sempers milda havrevälling.

    ThePig: Härligt att han äter så mycket!! Här kommer ett LÅNGT svar om maten - jag har lagt mkt energi på detta så ursäkta om jag dödar tråden nu...

    Jag har bytt ut två mål och i ca två veckor eller mer så gav jag rejält med lunch och efterrätt, gör ju maten själv men han åt nog knappt en liten burk pure och efterrätt tillsammans. Sen ammade jag och han åt även det flitigt. Sen glömde jag nån gång att amma så jag gjorde det efter nån kvart kanske. Sen drog jag ut på det lite och till sist en dag struntade jag bara i amningen.

    Samma sak på morgonen. Då ammade jag först vid sex sju och sen gröt en portion vid halv nio. Gjorde så i ca två veckor och sen fick han gröt direkt och en liten slurk amning efteråt i ca tre dagar och sen slutade jag på morgonen också.

    BVC sa att "man bara bestämmer sig". Man slutar att amma i anslutning målen för då äter dom sig inte mätta på maten. I värsta fall får dom väl vara hungriga till nästa, men dom lär sig snabbt att kompensera för bröstet med mat tror jag.

    Nu ska jag snart ta bort amningen vid 17 (ungefärliga tider så klart) och då tänkte jag bara ersätta den rakt av med gröt eller puré. När jag tar bort den vid 14 (då äter han mer)tänkte jag börja med banan och sen amma på det i någon vecka tills han fattar grejen och sen bara sluta.

    Jag stoppar in nappen när jag märker att han vill snutta på förmiddagen. Kramar honom istället och det verkar funka.

  • froggyL

    Lurvan83: skönt å höra att resan gick bra förresten. Sov han mycket eller fick ni pausa?
    Linnea kan också va sån där... hon sover typ allt mellan 20 minuter till 50 minuter på dagarna. Men så kommer det nån gång, då hon helt plötsligt sover 2 timmar! TÄNK om det kunde va så alltid! Vad mycket man skulle hinna med då

    Muminlina: japp, här micrar vi för fullt. Tror inte det är det minsta farligt. Isåfall e nog det farligare i tillverkningsprocessen för maten, kanske...


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • froggyL

    Öhhh, hur kan han få 2dl vatten till 180ml....? 1 dl är ju 100ml. http://www.shenet.se/referens/viktdecimal.html

    han måste ha spillt en hel del. Sen tillkommer ju antingen 4 eller 5 msk pulver..och en matsked är ju 15ml-fast just det blandar ju sig, så det går ju inte att plussa på 200ml, så jag har inte riktig koll på hur mycket det blir blandet... men typ 230 kanske? (4 mått semper havrevälling å 5 mått nestle nattvälling, gör vi) på semper-paketet står hur man blandar 1 och 2 dl vatten med pulver. På Nestle mild havrevälling står både 1, 1,5, 2 och 2,5dl vatten. 2,5matskedar till varje deciliter.

    På tal om matskedar kom jag ju på mig själv för ett tag sedan att stå å mäta matskedar när jag mätte upp gröten... när jag istället kunde ta dl-måttet..för hon åt ju såpass mycket... där hade jag stått och krånglat i onödan. suck!

    Ett tips är ju en vällingdosererare...om man inte har lust att stå och mäta upp pulver i tid och otid... bara att sen öppna locket och hälla i flaskan. Inget spill utanför


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Roots

    Förresten: Ni som har långa bra plastskedar och okrossbara skålar för bebismaten -vart har ni köpt dom? På nätet? Avskyr numera att gå i affärer sen jag upptäckte traderas förträfflighet, men bestick vill jag ha nya.

  • Lurvan83

    froggyL: Hinner bara skriva lite snabbt nu, för sambon har fixat mat. Men asså, jag mätte oxå å jag fick ca 160-170 på 2 dl! Helt knäppt! Jag jag trodde oxå att 1 dl = 100 ml. Eller ja, det e såkert så alltså, men jag har ett sånt där gammalt hederligt dl mått å jag tog två såna å hällde i flaskan. Så himla skumt! Men men, den tabellen du skicka med stämmer ju säkert =)

  • froggyL

    Du kan ju blanda 2,5 dl vatten då, och 6 msk pulver... men då kanske det blir för mycket pulver till mängden vatten...   knepigt...


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Lurvan83

    Asså, detta e ju lite skumt. Mätte precis med ett sånt rostfritt 5dl mått. Å det e typ 180 ml! Först tog jag 200 ml i flaskan å hällde i, å det steg ju över 2 dl gränsen. Sen hällde jag ut lite så det kom ner till 2 dl gränsen å hällde tillbaka i flaskan, å mkt riktigt, ca 180 ml... Hm, bra skumt. Men det måste ju stämma då om man tar 180 å 5 skopor å så får man ju mäta ut 2.5 dl å se vad det e då... Å ta det med 6 skopor istället som du skriver froggyL. Men som sagt, knepigt värre =)

  • Muminlina

    hmmm, kan det vara "fel" på mitt mått då oxå tro? Det står 200ml vatten blandas med 4,5 msk pulver, och jag har naturligtvis tagit 2 dl... Får kolla upp detta.

  • froggyL

    Vanliga plastmått på 1dl får jag till 200ml när jag tar två...men jag ska testa mitt rostfria också...återkommer med besked.


    Mamma till Linnea 2008-01-04
Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2