• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • Puma86

    vällingdoserare finns billiga o bra på ullared vet ja, sen finns d nog att köpa i dom flesta barnaffärer!

  • Lurvan83

    Vällingdoserare finns på ICA! Å Ullared då =) Men det e huuuuuur bra som helst. Fattar inte hur vi orkade stå å hålla på med måtten varje gång innan vi kom på denna smarta uppfinning! Försöker alltid å ha den full så det går smidigt =)

  • froggyL

    Xeni: du har ju fått svar på din fråga. Jag köpte iaf min på maxi. Av märket bambino.

    Den behöver ju inte heller bara användas till välling, utan man kan ju mäta upp rätt mängd ersättning också, så slipper man stå där med sina skopor...

    Har grejat i trädgården hela dagen, och igår grejade jag massor i Linneas framtida rum. Nästa projekt i hennes rum är att tömma ur lite ur en garderob så den blir flyttbar, så vi kommer åt att sätta upp en ny bård, över den gamla bården som sitter där från gubben som bodde här innan. Segelbåtar å ankare känns inte riktigt så barnrummigt...så nu blir det en bård med diverse vilda djur på... en enkel lösning. Vill inte greja massor med hennes rum än.

    Linnea har gnällt massor idag, och knappt velat äta. Och hon stoppar in fingrarna i munnen mer än vanligt å då kommer det ju mer saliv än vanligt också, så jag antar det kommer några tänder snart... eller så kliar det bara väldigt mycket.


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Lurvan83

    froggyL: Ja, precis. Det e till ersättning vi har använt våran. Men nu ska vi köpa en till så vi har en till ersättning å en till välling. Bra grej =)

    Ja, shit, det måste ju klia nåt fruktansvärt i munnen på dom! Max lekte med en tom petflaska i veckan, å så tog han korken (givetvis fast på flaskan) å satte i munnen, å började sen röra huvudet fram å tillbaka! Å igår köpte jag en ny bitring, å han gör samma sak där, sätter den i munnen å rör hela huvudet, så man hör verkligen hur den gnuggas mot tandköttet! Stackars småttingar =) Men borde inte tänderna komma då snart kan man ju undra?!

  • Roots

    Vet inte om jag sagt det men vi har lagt Osborn i eget rum nu! Han har sovit där fyra nätter och det går hur bra som helst. Pappan går upp och stoppar i nappen (har börjat med den igen...) ett par gånger på natten och en gång har jag fått mata också. Vi "lånar" rummet från min killes tonårsdotter som kanske vill flytta in där igen nån gång i framtiden, men inte säkert.

    Har även börjat fundera på att trycka i honom ännu mer mat för han rör sig så mycket. Inte still en sekund, kryper, ålar, sätter sig, ned på mage försöker klättra på allt som går. Och igår välte han nästan i gåstolen för han hoppar liksom fram. Så den tar vi bort nu - synd för den var en bra förvaringsplats när man lagade mat och var tvungen att koncentrera sig lite på annat...

    Ska exprimentera med ett litet fruktmellanmål på förmiddan idag.

    Mina första jobbdagar är nu inbokade. I slutet av augusti. Ska bli kul men känns lite sorgligt också.

  • froggyL

    Oj, trodde här fanns massor att läsa. Har inte varit inne på länge men det fanns inget nytt som jag inte läst. ja ja.

    I fredags bajsade Linnea. Åh vad skönt. Det bara lättade. Då hade hon ätit Lactulos i 5 dagar. Och inte bajsat mycket. Men vi bytte säkert 7-10bajsblöjor i fredags. Tyvärr hann vi aldrig sätta henne på toaletten..det hade ju sparat några blöjor. I lördags bajsade hon "en pannbiff" enligt hennes far. Och idag var det hårt igen..fast inte stenhårt... men hon skrek...gallskrek, på toaletten. Men ut kom det. Får väl ge lite mer lactulos. Vi trodde det skulle räcka, i och med att det släppte i fredags...  ska till BVC på tisdag på den sk. 6månaderskontrollen...så kan ju få lite råd då. Det är säkert hemorojden som gör ont, eller så har hon blivit rädd varje gång hon ska bajsa nu...  stackaren...

    Idag har vi grejat med hennes rum. Satt upp en ny bård i taket, över den gamla bården. Fy vilket jobb det var. Tur jag ringde in lite hjälp för det där hade vi aldrig fixat själva. Den var så lång, och så hade vi en del möbler i vägen...och den var förklistrad. Fick ändå sätta dit extra med klister i nederkanten.

    Sen några dagar i sträck har vi grejat i trädgården. Fyllt upp en slänt med massa jord, och slipers så inte jorden rinner ner för slänten...och lastat jord och slipers från grannen över gatan till vår tomt. Ett enormt slit iaf. Men bra blir det i slutändan

    Hoppas ni har det bra. Snart kommer värmen igen. Skönt. Har gått två kvällar i rad nu och plockat mördarsniglar. Uäk, vad äckliga de är. Speciellt när man spetsar de med spaden så de dör. Det blev 36 igår i regnet och 16 idag.


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • froggyL

    Roots: Har ni rummet nära ert? Eller har ni babyvakt på, på natten?

    Vi tänkte flytta Linnea imorgon, till hennes nyfixade rum... men det ligger ju en hall + ett kök bort...så vi lär ju inte vakna av henne när hon vill ha napp... då får hon skrika högt först... vi får väl ha babyvakten på eller nåt...


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Puma86

    Va ju ute på nåra drinkar o bio för första gången i lördags med en tjejkompis o Lukas va hemma ensam med pappa... d funkade KANON bra Va ju så rädd att d inte skulle funka med nattningen för lukas e såååå mammig.. mend gick bra! Han somnade med flaskan i sängen tror ja
    haha men d roliga e att när ja ska natta honom nu så kommer sambon in o ska komma med råd o rättningar HAHA... ja skrattade så ja vek mig nästan när ja märkte detta Helt plötsligt är han super säker på sin sak o ska rätta MIG, som har nattat honom o känner honom bäst i 6 månader Han e för söt!

    Han säger DADA nu me... tror ni sambon blev glad första gången han sa d lr?!?!

    Lukas har me haft d lite jobbigt med bajsandet, men tror d va pga att vi började med gröt nu igen, då han äntligen har börjat gilla d Skrek i panik o när d kom ut lååååångsamt så va d lite blod i, men sen rann d på bra... va nog bara d första som va kämpigt för honom då d va så hårt... men sen dess har d flytit på bra då han fått katrinplommon till gröten! O inget mer blod i avföringen.. endast den gången som tur va!

    Han har börjat sova så oroligt på nätterna nu me, vaknar jätte många ggr.. Måste va tansibissarna som retas med honom.. stackars liten!

    Ska åka ner till blekinge imon förmodligen o hälsa på min morfar o mamma som redan e där nere o hälsar på... sambon får ju stanna hemma då han inte har semester än.. men vi ska bara vara borta över en natt.. ska bli skönt med lite miljöombyte! O träffa familj... alltid lika roligt nu när man har barn, dom skiner upp som en sol o vill leka o hålla honom hela tiden.. den avlastningen och synen när man ser att Lukas njuter o har roligt är underbar!!

    Har ju slutat amma helt nu o d känns jätte skönt, man känner att man blivit en egen människa igen...o inte så bunden! Ja tror att d e en stor del till att man kna släppa in pappan på alla nivåer när man slutar amma, även om d inte bara har med mat biten att göra, men d e precis som att man kommer ur sin lilla mamma-barn bubbla när man slutar amma o blir en familj helt plötsligt o allt blir så mer jämnfödelat... känns skönt! Men konstigt dock såklart...
    E ju inte alls van vid att man ALLTID måste ha med sig välling o mat nu vart man än åker/går om man ska va borta längre tider... glömmer man d så blir d ju ingen höjdare!!
    Så d e ju nya saker att tänka på nu..

    Måste bara säga me, bion ja va på va ju MAMMA MIA.. den MÅSTE SES!!!! HERREJÄVLAR va bra den va rent ut sagt... trodde inte alls den skulle va så bra.. hade lite förutfattade meningar om den där filmen.. men tji fick ja

  • Roots

    Nej vi ville komma ifrån det där att jag springer upp så fort han gnyffar. så nu får han ta i ganska bra om vi ska höra och vakna. och det har resulterat i att vi bara behöver gå in två gånger ibland. (inatt fick jag nog ta honom fyra ggr dock..)
    Vi har också ett kök och en hall mellan men har dörrarna vidöppna.

    Jag har köpt en Patapumsele nu. Längtar tills den kommer.

    Osborn har börjat vakna så himla tidigt på morgonen. Halv sex är det omöjligt att få honom att somna om. Lite halvjobbigt. Tror han lägger om sömnen, behöver nog inte sova tre gånger om dan längre. Ska försöka styra upp dagarna lite med längre sömn på för och eftermiddan istället om han går med på det.

    Froggy: Vad skönt med lite kroppsarbete!! Jag saknar en trädgård och naturen väldigt mycket. Har börjat sticka igen, det är kul med grejer man ser resultat av tycker jag.

Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2