• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • Lurvan83

    Jag e 25 å sambon 26! Har alltid sagt att jag ville ha barn när jag va 22, men man ska tydligen va två om det där, haha =) Han kom iaf några månader innan jag fyllde 25!!!

    Nu e han piggare igen förresten. Springer runt som hejsan i gåstolen. Shit vilken fart han får upp, bäst å passa fötterna, haha! Skönt att det vände iaf, hade vart jobbigt med resan om han va dålig. Liiiite snuva kvar, men ingen feber eller nåt.

    foggyL: Ja, vi har oxå isofix i bak, men jag troooor vi har det i fram oxå, men egentligen har jag ingen koll alls. Han får sitta ba nu, iaf när vi åker alla tre. Å sambon e ju ledig nu i 6 veckor, så det blir ju inte att jag åker själv med honom än =) Fast när jag väl gör det så hade jag nog helst velat haft honom i fram. Ja, det där med 18 kilo irriterar lite, men som jag sa, det vi får göra är ju att köpa en ny stol sen å man vet ju inte hur mkt de planar ut med vikten sen. Så denna får duga nu. Känns lite konstig bara, iom att det e ett babyskydd i den. Känns ju inte som om man köper större stol direkt... Men så blir det när man har tidsbrist =)

    Näe, nu MÅSTE jag komma igång med packningen. Hej på er =)

  • Impala59

    Idag har jag iaf haft lite mjölk i brösten, så jag har ammat som vanligt men det finns inte så mycket det märks, hon är klar så fort men verkar nöjd ändå.

  • froggyL

    The Luckiest: hi hi, jo lite sugen e man ju allt. Fast det får allt vänta.. om det inte blir ändå. Glömde ju gå till apoteket idag när vi va i stan. Va lite busiga å skyddade oss inte. Får bli ett sånt där dagenefterpiller...  vi tänkte också vänta tills Linnea är 1, 1,5år iaf, med verkstaden. Hur det nu ska gå med det

    ThePig: Jag fyller 29 i år och mannen e också 29. Vi träffades på gymnasiet då vi gick media båda två


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Impala59

    Jag fyllde 28 i början av året o sambon fyller 30 om några veckor.

    Jag vill ha en till men det dröjer, vi har inte haft nån form av sex än. Sambon va lite på i helgen men då hade han druckit o jag var snortrött!

  • Tezz79

    Jag har precis fyllt 29 år och min sambo blir 30 i december! Vi tänker också vänta ett tag med bebisverkstaden men det blir nog tidigare än vad jag trodde tidigare. När Ebba kom ville jag inte ha några barn till ju eftersom jag bara ville rå om henne och hur skulle jag kunna älska någon annan lika mycket och sedan så ville jag ha barn men ganska lång emellan men nu börjar jag verkligen förstå de som skaffar barn tätt!! Man kanske skulle skaffa en till ganska tättt och sedan en sladdis om ca 6 år?! Det tråkiga är ju eftersom vi har hund så måste vi verkligen skaffa en buss när vi skaffar nästa barn- annars får vi inte plats ju!

    Jag tar ut fem dagar i veckan, sambon tjänar ok (ganska normalt) så vi klarar oss. Vi lever ganska gott så vi kanske skulle kunna snåla lite till men man vill ju leva också och njuta av att vara ledig. Dessutom är ju jag väldigt aktiv med min hund så han kostar mig nog ca 2000-2500 kr per månad (försäkring, tävlingar, läger, mat, medicin, träningsgrejer, bensin). ( Men vi bor billigt:) Vi trängs i en tvåa på 53 kvadrat, visst är det trångt men det funkar. Det är en bostadsrätt utan lån så vi betalar bara 3600 kr i månaden (vi köpte den billigt för många år sedan och vi har letat efter nytt boende i snart 1 år men vårat drömhus har ännu inte dykt upp men samtidigt så spar vi ju en hel del pengar på att bo billigt, bodde vi dyrare så måste vi ju snåla mer!).


    Ebba, världens underbaraste tjej
  • nightswatch

    jag är 24 och jobbar som förskollärare. Sambon är 28 och jobbar som personlig assistent. Jag har precis fått ett nytt jobb så ska börja jobba den 11 aug. Känns lite tidigt men spännande på samma gång. Vi ska flytta till en bostadsrätt i sep. Ska bli skönt att komma ner på jorden=). Bor på tredje våningen nu med två hundar så är rätt trött på det.

    Minea har blivit väldigt envis med att inte sova. Hon somnar i famnen men sen så fort man lägger ner henne i sängen så vaknar hon igen och är hur pigg som helst. Lite jobbigt är det allt så får hoppas att det går över. Hon har börjat göra en rolig grimas idag. Hon rynkar på näsan och visar upp sina två tänder i underkäken. Ser för läckert ut=)

  • Puma86

    Ja blev ju tillsagd på bvc sist att om ja vill att Lukas ska börja sova hela natten sp MÅSTE ja sluta ge honom mat på natten, NU, för d e nu som lägger in sina vanor speciellt, o eftersom ja bara ammar på natten o lite lite lite på morran så skulle ja ge bara lite vatten när han vaknar o ja tror han vill ha mat, lr pyttelite ersättning bara så han stillar sig lixom! Men ja ger aldrig Lukas mat på "natten" ger honom nör han vaknar vid 12 - 12.30, sen sover han oftast till 6 - 6.30, kan vakna nångång imellan men då vänder vi bara på honom så somnar han om o sover vidare, kan få vagga honom lite!

    Men till min fråga.. hur har ni gjort när vi gjort ersättning till eran barn på nätterna? Ja tycker d e sååå krångligt...!!
    Innan när ja amma honom på så har han ju knatt hunnit vakna när ja tar up honom o ammar, o fortsätter sova igenom ammningen, o fortsätter att sova när ja lägger ner honom i sängen nästan!
    Men ska man då ut i köket, fixa ihop ersättning o värma o sen in o ge mat så kommer han ju hinna vakna till
    Hur har ni gjort??

  • RaraTjejen

    Jag blir 28 den 21 juli och sambon blev 32 i juni jag har jobbat som teleförsäljare men trivdes inte alls så nu har jag bara lägsta ersättningen. sambon jobbar som scania meckaniker skitig som få men stortrivs men det är dålig lön för ett sånt skitigt jobb.
    Vi bor i ett litet hus på 70kvm ute på landet, så som det är nu så bor jag och sambon i en bäddsoffa, vi har letat länge men vi funderar på att bygga om lite om det blir så att vi köper huset vi hyr det bara nu.
    Vi har Emelie 7 år sedan tidigare och på grund av studier så vart det långt imellan, men nu skulle jag kunna tänka mig lite tätare och en till om det inte vore för att vi har det alldeles för trångt.

    Liam gillar fortfarande inte att ligga på mage, men vänder sig dit hela tiden då ligger han bara där som en säl och skriker och blir nöjd om man vänder tillbaka honom.
    Han kan vända tillbaka själv men det är nog slöhet.
    Sitter gör han men det är väldigt ostadigt och inte några längre stunder han ska mest stå och gå och älskar sin gåstol.
    Blir orolig att han inte kommer vilja krypa.

  • Impala59
    Fick just se att Elina fått en tand! Nere till vänster o det dröjer nog inte stor stund innan den andra tränger genom heller
  • Tezz79

    Jag glömde men jkag har ju skrivit det tidigare tat jag jobbar som sjuksköterska, jag ska faktiskt in och jobba tre nätter i augusti men nu börjar jag ångra mig! Jag vill ju vara hemma:)

    Är det någon av er som har studielån, jag är så less på mina studielån från CSN. Jag betalar ca 1500 kr i månaden på dessa trots att jag får ut ca 8000 kr i månaden på föräldrapenningen:(

    Angående ersättning så kan den ges rumstempererad (iallafall tetrapacken)! Då kan man ju ha en burk i tetra på nattduksbordet!


    Ebba, världens underbaraste tjej
Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2