• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • froggyL

    Xeni: Alla kommuner har inte infört det och kommer inte heller införa det. Kolla på din kommuns hemsida. Alingsås har röstat ja och det infördes nu 1 juli. Det innebär att man får 3000kr skattefritt, om man inte utnyttjar kommunalt dagis/dagmamma. Typ så har jag fattat det. Så en privat dagmamma kan man ju utnyttja då, eller om det måste va svart, det vet jag inte. Man får bidraget istället för att lämna bort sitt barn. Man får jobba samtidigt. Enda villkoret är ju att man inte utnyttjar dagis då. Jag funderar på att lämna Linnea till hennes mormor å morfar, och sen jobba halvtid som jag gjorde innan. Då får jag vanlig lön + 3000kr som jag kan välja att ge till Linneas mormor å morfar tex.

    Ja fasen märker vi av. Tycker det hållt i sig ganska länge, mot de andra faserna.

    Lurvan83: isofix e ju perfekt, om man har det på platsen där stolen ska stå. Vi har bara isofix i baksätena, tyvärr. Och jag vill ha henne fram, än så länge. Nästa stol sätter vi bak däremot. Har för mig att den stolen du valde ska va en av de bästa, men jag tyckte också det var dåligt med 18kg. Ang. alvedon har jag ingen aning. Har inte behövt ge det ännu.

    Idag invigde vi grillen min man fick i födelsedagspresent. Grillspett, med kött och grillkorv och chorizo, samt paprika å champinjoner. Till det maxis egna potatissallad, mimosasallad samt gurka å körsbärstomater. Smarrigt smarrigt. Vi gjorde spett till ett helt kompani. Tur att Linneas mormor ringde när vi höll på att tända grillen, så vi fick sällskap. Morfar kom också. Tur för oss, eller ja... det blev ändå mat över ha ha.

    Linnea e så söt. Idag ändrade hon ramsorna till nya "ord". Vet inte om jag skrivit det innan, men hon säger jämt ÄTA ÄTA nu, så fort vi tar fram mat. Så underbart sött. De blir så stora då också. Inte längre en bebis. När ska ni skaffa nr 2, om ni ska det (ni som va förstföderskor)


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • The Luckiest

    froggy: hihi längtar du efter en liten till? =) vi ska vänta ett tag till iaf.ska åka till thailand i december o innan dess vill jag inte bli gravid, alldeles för varmt att vara det där!men det är ju inte heller så som jag kände strax efter förlossningen: då ville jag inte alls, o var rädd o tog tester flera gånger.

  • Impala59
    Kan undra om det är slut med amningen för min del nu.... Ammade vid 19 tiden o så skulle jag amma nu vid 21.30. La Elina till bröstet som vanligt, börjar alltid med höger då det är problemtutten. Hon galltjöt, ibland gör hon det så jag provade vänster bröst i stället, men hon fortsatte skrika om än högre. Sambon tog henne o hon blev tyst jag fick henne igen samma visa...så höll vi på i en ½ timme. Nehej jag får väl pumpa ur o ge och så får hon väl äta ersättning då.... Hmmm lyckades pumpa så det blev sammanlagt 25 ml från båda brösten...IIINTE mycket de inte!
    Tråkigt, men vad gör man???! Tyckte inte om från början att amma men sen har det vart ganska mysigt ändå, det har ju vart vår lilla mys-stund.
    Emma ammade jag inte alls men pumpade ur småskvättar tills hon var 1 månad så det har ju funkat riktigt bra ändå nu.
    Men det känns bra vemodigt faktiskt.
  • Puma86

    Impala, ja hade samma problem för nån månad sen Trodde inte ja hade nått kvar i brösten nästan för han blev jätte förbannad o lessen när ja skulle amma honom, pecis som om d inte kom nått!!
    Kom inte så mycket när ja pumpade heller, men sen kom d igång igen av nån anledning =/ Fattade ingenting!!! Kanske e samma för dig!?!

  • Xeni

    Visst är det mysigt att kunna amma men samtidigt är det rätt skönt när man slutar, att brösten blir ens egna igen :)

    Vi (eller rättare sagt jag) vill nog börja göra bebis när Filemon är mellan 1 och 2 år. Nånstans däremellan, sambon vill vänta längre. Men det är ju vi tjejer som bestämmer ;)

  • Puma86

    Vi ville ju ha väldigt snart egentligen, men kommer nog vänta tills Lukas e runt året ialf, kanske 2.. vi får se! allt kan ju hända! D e killen som vill ha nu med en gång.. så d e ja som får hålla tillbaka hehe

  • Puma86

    va d gäller hur länge man ska va hemma, så va ju planen att ja skulle va hemma till september nu lr så, o killen skulle va hemma pappaledig resten av tiden, men vi får se hur d blir, har ja inget jobb att komma tillbaka till så måste ja va hemma, annars har ja ingen inkomst! Ja får ju lägsta mammapengen, fast som tur e så har killen en ganska bra inkomst så vi klarar oss bra med en del pengar över i månaden!

  • vinkelslip

    Vilka framsteg de gör era små!
    Måste vara fantastiskt att höra dem börja prata riktiga ord, Elvis bluddrar mest på sitt eget språk

    Jag är ju, som jag tror ni redan vet, lärare i media/dataämnen på gymnasiet. Min man är systemvetare. Jag kommer att vara hemma ett helt år, därefter ska Linus vara pappaledig ett halvår till nästa sommarlov. Blir mao dagis i augusti 09.
    Syskon vill vi ha så fort som möjligt. Jag är 32 och vill inte vänta för länge. Hur gamla är ni andra, tror jag missat det..?

  • Puma86

    Jag jobbade ju som persolig assistent/jour assistent innan, hoppas på att komma tillbaka till d sen me för ja trivdes så himla bra! Killen jobbar med ventilinstalation!

    Jag är 22 och killen är 24! Är jag yngst kanske?

  • Xeni

    Jag har nog berättat att jag jobbade som köksbitråde på lassarettet innan jag fick barn, inget jag vill tillbaks till! Innan det har jag alltid jobbat som servitris på olika restauranger. Sambon jobbar i fotoaffär.
    Både jag och sambon är 26 år.

Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2