• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • RaraTjejen

    Hej tjejer.
    Firar min födelsedag idag, Liam har inte varit hård imagen men där i mot jätte lös ett tag nu och jag gör inget annat än att byta bajsblöja känns det som.
    Tror att tänderna är på gång oxå för han sover jätte illa och är riktigt gnällig på dagarna, funderar på om det där därför han är lite knepig i magen.

    Liam har sovit i eget rum ganska länge men nu när han har haft det jobbigt på nätterna har han sovit i vaggan hos oss eller i sängen med mig annars har jag inte fått sova alls.
    Måste kika efter en annan babyakt den här gammla jag har drar så hemskt mycket batteri och så har jag ingen sladd till mottagaren.

    Jag har alltid varit dålig på att skriva men läser nästan varje dag men det är inte samma drag i tråden längre, men det är väll fullt upp med semestrar osv

  • nightswatch

    Här är en till med hård mage. Men tycker att lactulosen hjälper Minea direkt så det är skönt.

    Minea kan vara lite svår med maten ibland. Gröten äter hon rätt bra men burkmaten är hon inte så förtjust i. Skulle där råka vara en större bit i så öppnar hon inte munnen mer. Envis som en åsna precis som sin mamma och pappa=)

    Jag har också varit iväg och sett Mamma Mia. Sambons mamma ville se den o frågade mig om jag ville hänga med. Hade inte alls tänkt tanken på att gå o se den. Men den jättebra, helt klart över förväntan=)

  • Puma86

    ja vanlig mat e ingen favorit för våran lilla grabb heller...
    har lagt d på is ett tag nu o ska ge honom lite igen snart.. man ska ju tydligen göra så.. vill dom inte ha så ska man inte envisas utan vänta med d ett tag o sen gå på d igen.. då kan d funka bättre tydligen...
    Så vi kör med yogurtar och gröt o välling här hemma nu för tillfället...

  • froggyL

    Grattis RaraTjejen!

    Så fort Linnea bajsat ut det värsta blev hon glad i maten igen. Inte konstigt att hon inte ville ha mat, hon måste haft det riktigt jobbigt i magen å tarmen...

    Nu har vi precis flyttat sängen, och pappan håller på att lägga henne. Vi måste dock köpa en mörkläggningsgardin till hennes rum. Det var så mycket ljusare där än i vårt sovrum. Vad konstigt det känns redan. Alldeles tomt jämte min säng...spjälsängen borta... och HUR kommer natten att funka? Antagligen alldeles jättebra. Hon sover ju fram till iaf 4 då hon brukar vakna och vilja ha nappen... ibland fixar hon att ta den själv, det beror på vart den ligger i sängen... ja ja...vi kör babyvakt nu i början... jag kommer väl oroa ihjäl mig när jag inte vet om hon lever eller inte...  eller så kommer jag sova djupare än någonsin


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • froggyL

    Om en vecka förresten så stängs den här tråden....det får vi inte missa...


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • vinkelslip

    Grattis RaraTjejen! Hoppas du haft en bra födelsedag

    Jag tänker ibland tanken att vi ska flytta Elvis spjälsäng till hans rum, som bara ligger tvärs över hallen från vårt sovrum, men jag är nog inte helt redo än. Elvis sover allt som oftast halva natten i vår säng så jag får lite separationsångest av tanken... Men nån gång ska vi väl ta tag i det, har iaf målat och gjort i ordning hans rum lite grann.

    Visst är det skönt FroggyL att greja i trädgården!? Vi håller på att lägga plattor och marksten runt huset och på baksidan efter att vi dränerade om huset i höstas och det ska bli såå skönt när det blir klart. Känns som om vi haft en grusbelagd trädgård alldeles för länge nu!! Men det tar på krafterna att köra skottkärror fulla med jord och grus (förhoppningsvis kanske man blir av med något gram på köpet ).

    Vad stickar du Roots? Jag har precis påbörjat en tröja till Elvis. Satsar på storlek för en ettåring så att jag garanterat hinner färdigt. Är snart klar med bakstycket.

    Elvis äter nu bara barnmat mitt på dagen, så vi ammar inte mellan 9 och 17 och jag har helt plötsligt fått en helt ny frihet dagtid och det är en rätt härlig känsla. Var iväg till Skövde och käkade lunch idag några timmar mitt på dagen UTAN Elvis och det var kul, men givetvis fint att komma hem igen!!

    Har den senaste veckan "ställt om" till att sova endast två gånger per dag och nu funkar det kanon. Sover gott på nätterna med!

    Ser precis som flera av er andra att det kanske inte är full fräs på tråden längre, men som någon skrev så är det ju sommar och semestertider och man sitter ju inte lika mycket framför datorn. Tycker dock att vi får starta en ny tråd när denna stängs, för visst vore det synd att skiljas åt redan!?

  • Impala59
    Här kommer jag med mina/våra rutiner igen.... 
    Elina somnar fortförande för natten mellan 22-23 o sover till mellan 4-6, äter tutte och sover vidare till 8. Sambon har semester nu så då åker vi upp. Är vi ensamma blir det en lur till fram till 9.30
    Tutte blir det bara tidigt på morgonen o på kvällen innan sovning, det finns inte mjölk så det räcker till mer.
    Smakis/mat- består av gröt som hon äter när vi äter. Har ingen speciell tid för det. I övrigt äter hon ersättning Baby Plus (semper) o lite fruktpuré då o då och så dricker hon vatten eller fruktdryck.
    Ungefärliga "mattider" är 4-6 amma 8 ersättning.....puré... 12.30 ersättning 16 gröt med katrinplommon 17.30 ersättning....puré....21.30 amma o ersättning efter det.
    Hon bajsar oftast varje dag men går det mer än 3 dagar hjälper jag henne genom att ge ett Microlax, men som tur är behövs det inte så ofta. (hjälper henne för att hon mår dåligt av att inte få bajsa, hon verkar inte ha ont...men man märker att hon mår dåligt, spyr mycket mycket mer än vanligt då)
  • Tezz79

    Hej allihopa!

    Nu är jag tillbaka igen efter 10 dagar utan TV och Internet! Jag har ju varit på hundläger och Ebba har såklart varit med, det har gått hur bra som helst. Jag kom hem ikväll och har hunnit med att handla lite bl.a. gröt till ebba, imorgon ska vi börja med gröt:)

    När jag får tid ska jag kika igenom tråden och se om jag missat något!


    Ebba, världens underbaraste tjej
  • froggyL

    Fast man ska väl inte bråka för mycket med tarmsystemet heller? Då "förstör" man ju tarmen så den inte fattar själv att den ska tömma sig... elelr ja...förstår du hur jag tänker? jag har inga vetenskapliga belägg för vad jag skriver, men jag har hört lite om detta, och det känns som om det kan stämma... men så klart, lite då och då är väl ingen fara... man känner väl vad som är bäst själv för sitt barn. Ville bara dela med mig av min tanke, så får du självklart göra vad du själv anser är bäst.


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • froggyL

    Jag menar...det är väl bättre att ge mer katrinplommon då, som är lösande... då får det ju en naturlig lösning....


    Mamma till Linnea 2008-01-04
Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2